Familiefirmaet som endrer anleggsbransjen

Å kontinuerlig arbeide med bærekraft og bruke vår posisjon til å dytte bransjen i riktig retning, motiverer hele Ahlsell-organisasjonen. (ANNONSØRINNHOLD)

Vi er ekstra stolte over å ha mange kunder som deler våre verdier – og som utfordrer oss til å levere enda bedre på miljø. En av våre langvarige samarbeidspartnere er familiebedriften Becker Entreprenør, som med sin visjon om å forandre anleggsbransjen gjør ting på en nytenkende og utradisjonell måte.

Å ha kunder som setter miljø og bærekraft høyt, presser oss til å være gode i andre enden. Før vi kunne levere utslippsfritt med elektriske kjøretøy, var Hans Erik og Line Becker tidlig ute med å etterlyse færre småleveranser til anleggene fra oss for å få ned utslippene, innleder Ivar «Eddy» Løkken i Ahlsell.

Annonse

Blir på grunn av kompetansen

Becker Entreprenør startet i det små med én traktor i maskinparken. 21 år senere sitter ekteparet Hans Erik og Line Becker i førersetet med 66 ansatte i staben. Hans Erik er eier og leder for salg og produksjon i Becker Entreprenør. Han forteller at Ivar Løkken er en viktig grunn til at firmaet nesten utelukkende har brukt Ahlsell som grossist i alle år.

Kompetansen til Ivar er en stor grunn til at Ahlsell har vært enerådende leverandør til oss. Han har en fagkompetanse som gjør det lett å plukke opp telefonen og få hjelp til å finne gode løsninger, eller få gode råd på ting vi ikke har spisskompetanse på selv.

I spissen for bærekraftsatsingen

Hans Erik krediterer daglig leder i Becker Entreprenør, Line Becker, for at selskapet har en offensiv bærekraftstrategi.

– Jeg driver med graving. Det er Line som har motivert meg som eier og våre ansatte til å ta dette steget. Investeringene i det grønne skiftet var tunge i starten. Vi investerte før vi hadde vunnet anbud, men vi mener det må gjøres på den måten dersom vi skal forandre anleggsbransjen.

Becker Entreprenør jobber etter fem prinsipper innenfor bærekraft, som de har definert slik:

  1. Vi skal hindre miljøbelastning og kutte klimagassutslipp.
  2. Helse, miljø og sikkerhet er like viktig som produksjon, service og økonomi.
  3. Vi har en nullskadevisjon, og skal til enhver tid sikre at arbeidsutstyret er i forskriftsmessig stand.
  4. Vi satser på personell med høy fagkompetanse, hovedsakelig fagbrev og sikre faglig påfyll og kurs.
  5. Vi skal utdanne morgendagens anleggsarbeidere.

– HMS er det viktigste for oss, deretter kommer kvalitet og økonomi. . Vår ambisjon er å utdanne morgendagens anleggsarbeidere, og vi satser på personell med høy fagkompetanse og sikrer dem faglig påfyll. Vi investerer mye i våre ansatte som en del av bærekraftsarbeidet vårt.

Er all bærekraft miljøvennlig?

Selv om Becker Entreprenør har gjort mange grep for å minimere miljøpåvirkningen av egen drift og bidra til en bærekraftig anleggsbransje, er Hans Erik tydelig på at de tar gjennomtenkte valg. For eksempel kan utstyr som ivaretar Euro 6 kjøres med fossilfritt drivstoff.

– Det er ikke bærekraftig å skrote ting som fungerer fint Det skaper et bruk og kast-samfunn. Vi venter til det er naturlig å skifte ut maskiner før vi kjøper inn nytt. I tillegg ser vi på hvordan vi kan bruke eksisterende maskiner på en mer miljøvennlig måte. For eksempel kan lastebiler benytte fossilfritt drivstoff.

Hans Erik og Becker Entreprenør har vært en viktig pådriver for at Ahlsell skulle få på plass de første helelektriske lastebilene.

– Samarbeidet vårt har bare blitt tettere og tettere med årene, og vi ønsker å utvikle oss sammen med Becker Entreprenør. De går i samme sko som oss, og vi tror de kommer til å bli en stadig større aktør i anleggsbransjen med tiden, sier Ivar Løkken i Ahlsell.