To verdenslanseringer hos Epiroc

Epiroc viser en helt ny radiostyrt borerigg og en borkrone beskyttet av diamanter på Vei og Anlegg.

Den nye boreriggen, SmartROC T25 R, har verdenspremiere på Vei og Anlegg. Det samme gjelder borkronen Powerbit X, som er belagt med diamanter og øker levetiden på borkronen vesentlig.

Optimalisert

– Denne boreriggen vil lede an innen sitt segment med sitt optimaliserte dekningsområde, enestående terrengegenskaper, allsidighet i bruk og smarte kontrollsystem. Vi er veldig glade for å kunne presentere denne for markedet. Dette er en rigg som kan utgjøre en reell forskjell for kundene våre, sier Marcus Leü, Global Product Manager i Epiroc.

Annonse

SmartROC T25 R vil bli tilgjengelig for bestilling i det norske og svenske markedet i løpet av 4. kvartal 2022.

Bjørn Oddvar Andresen, markedssjef for borstål hos Epiroc, med den nye borkrona med diamantbeskyttede stifter. (Foto: Njål Hagen)

Diamantbelagt

– Powerbit X er en innovasjon når det kommer til sikkerhet. De diamantbeskyttede stiftene gir borkronene vesentlig lengre levetid sammenlignet med standardstifter og maksimerer boretiden, noe som betyr færre bytter av borkrone, høyere produktivitet og mindre fareeksponering for operatørene, sier Bjørn Oddvar Andresen, markedssjef for borstål hos Epiroc.

Powerbit X skal ifølge Andresen, utnytte potensialet ved fjernstyrt og automatisert boring fullt ut. Borkronens lange levetid gjør at det er mulig å bore i automodus over lunsjpauser, skiftbytter og sprengningsventilasjonssykluser.