To nye modeller i 600-serien fra Avant

Felleskjøpet viser de to nye modellene på Vei og Anlegg i neste uke.

Fra 200-serien og opp til de største modellene i 800-serien har Avant utviklet kompaktlastere til en rekke store og små oppgaver. Den finske produsenten har også lansert deres første elektriske kompaktlaster.

Avant 600-serien er allrounderen i modellrekka, og det er denne som nå har fått en utvidelse med de nye modellene 645i og 650i. Dette er to kompakte maskiner med motoreffekt på over 26 hestekrefter og Stage V-motor. Maskinene har proff- og entreprenørkunden som sin hovedmålgruppe, skriver Felleskjøpet i en pressemelding.

Annonse

Høy ytelse i liten størrelse

– Med høy hydraulikkapasitet kan de nye modellene drive omtrent alt av det som finnes blant over 200 Avant-redskaper. De nye modellene har dimensjonene og løftekraften til 600-serien, men med Kubota sin V1505CRT-motor oppfylles de strengeste gjeldende utslippskrav i tillegg til at man oppnår bedre drivstofføkonomi. Enkelt sagt høy ytelse i kompakt størrelse, sier produktsjef Syed Jawad Shah i Felleskjøpet, som er forhandler for Avant i Norge.

De to nye modellene har en nykonstruert ramme som er kun 40 millimeter lengre enn de eksisterende modellene i 600-serie. Karosseriet er nytt, og nykommerne leveres med en større drivstofftank på 40 liter. 645i- og 650i-modellene har den samme teleskopiske bommen og en løftekapasitet på 1190 kilo som resten av 600-serien.

De nye modellene driver omtrent alt av det som finnes blant over 200 Avant-redskaper. (Foto: Felleskjøpet)

Nye 645i og 650i leveres med et multifunksjonsdisplay. Dermed har brukeren all informasjon, inkludert oljemengde og serviceinformasjon på ett og samme sted. Modellene vil kunne leveres med ROPS (veltebeskyttelsesstruktur uten hytte), L- eller GT-hytte. Sistnevnte hytte er montert på 600-serien akkurat som på storesøskene i 800-serien. Eneste forskjell er at GT-hytta på 600-serien ikke er montert på gummidempere, noe som gjør det mulig å holde en lav takhøyde. Air condition er også tilgjengelig i GT-hytta.

Kan sees på Vei og Anlegg-messa

Den finske produsenten trekker også fram at de nye modellene har lav egenvekt. Dermed er det lette å transportere, og de er lette og følsomme mot underlaget.

– Vi får en av de nye modellene i 600-serien med oss på standen vår under Vei og Anlegg-messa på Lillestrøm 11.-14. mai. Produksjon av de nye modellene vil starte til høsten, sier Syed Jawad Shah.