Norges første Volvo Electromobility-verksted

Volvo Maskin Service i Bergen ble forrige uke godkjent som landets første Volvo Electromobility-verksted.

– Dette er noe vi har jobbet med i over ett år, og vi er stolte og glade for å være det første godkjente Volvo Electromobility-verksted i Norge, sier avdelingsleder hos Volvo Maskin Service i Bergen, Erik Mellingen.

Målet er at alle blir godkjente

Fagansvarlig i Volvo Maskin AS, Knut Sollesnes, tok turen til Volvo Maskin Service i Bergen og gjennomførte de siste kursene og sjekk, slik at VMS Bergen kunne blir godkjent.

Annonse

– Vi har satt som mål at alle Volvo Maskin Service-verksteder som skal jobbe med elektriske maskiner skal være godkjente, sier Sollesnes.

Da alt var på plass, ble det en høytidelig overrekking av skiltet som viser at verkstedet er godkjent.

Det synlige beviset på verkstedet er godkjent. (Foto: Helge Løvenskiold/Volvo Maskin).

For å bli godkjent har verkstedet i Bergen:

  • Hatt kurs og opplæring av ansatte. De har hatt sikkerhetsopplæring og produktopplæring.
  • Satt av et eget dedikert område/løp i verkstedet der de har sperremateriell og lademuligheter. Både normal lading og hurtiglading.
  • Nødvendig spesialverktøy for reparasjon og vedlikehold av elektriske maskiner

– Sikkerhet er en av kjerneverdiene til Volvo, så for oss er det viktig å sikre, legge til rette og gi forutsetninger for at både kunder og ansatte blir godt ivaretatt også på nye produkter, sier Sollesnes.

Engasjement og endringsvilje

– Vår bransje er i en stor og rask endring med det grønne skiftet. Derfor er det viktig at vi holder stort trykk på opplæring, slik at også personene som skal håndtere produktene er med på skiftet og føler seg trygge på utviklingen. I 2021 leverte vi 115 elektriske maskiner, som alle er serieproduserte på Volvos fabrikker. I sortimentet har vi nå 5 kompakte maskiner, og den helt nylanserte EC230 Electric gravemaskinen.

Det er utrolig gøy å se lidenskapen, engasjementet og endringsviljen til de ansatte i prosesser som dette. Dette er noe vi er stolte over. Vi regner med at vi får alle våre verksteder godkjent i løpet av året, sier Sollesnes.

Så gjenstår det bare å se hvilket som blir det neste.

Målet er at alle Volvo Maskin Service-verksteder som skal jobbe med elektriske maskiner skal være godkjente. (Foto: Helge Løvenskiold/Volvo Maskin).