Nordens største anleggsmesse i gang

Onsdag 11. mai åpnet endelig dørene for Vei og Anlegg 2022. Messa har blitt utsatt to ganger på grunn av pandemien. Arrangøren forventer 20 000 besøkende de nærmeste fire dagene.

Vei og Anlegg har en lang historie på Hellerudsletta, men denne gangen er hele arrangementet flyttet innendørs, til Norges Varemesse (Nova Spektrum) på Lillestrøm.

Ifølge arrangøren, Maskingrossisternes Forening (MGF), er det funnet plass til 190 utstillere på messen. Hver eneste av de 26 000 kvadratmeterne i hallene er utnyttet, i tillegg til et par tusen kvadratmeter utendørs.

Annonse

– Det er lenge siden vi var utsolgt, og det er satt opp ventelister på aktører som vil inn og vise frem sine produkter, sier messesjef Tone L. Grøstad i Maskingrossisternes Forening (MGF) i en pressemelding. Hun forklarer også bakgrunnen for å flytte messen innendørs:

– Vi var kommet til et punkt der vi kunne risikere å miste mange av utstillerne om vi fortsatte ute. Det har blant annet vært utfordringer med rigg, vær og logistikk. Ved å flytte innendørs til Nova Spektrum vil dette bli bedre. Dette gir oss langt større forutsigbarhet og gode rammer for utstillingen, både for utstillerne og ikke minst de besøkende, forteller hun.

– Vi har her tilgang på store og velegnede arealer under tak, slik at været ikke vil spille en rolle slik vi opplevde tidligere. Nå kan vi ha forutsigbare rammevilkår, gode transportmuligheter til Oslo sentrum og Gardermoen, både med bil og tog, og gode parkeringsfasiliteter.

Messesjef Tone L. Grøstad, direktør i Maskingrossisternes Forening (MGF), ønsker velkommen til Norden største anleggsmesse. (Foto: Njål Hagen)

Det vil bli stilt ut en lang rekke både store og små maskiner på messen. Flere av de store aktørene som tradisjonelt har stilt med store utstillinger på Hellerudsletta, har booket store arealer i Nova Spektrum. Aller størst er Volvo Maskin, med nesten 3.000 kvadratmeter.