Engcon lanserer tredjegenerasjons tiltrotator

Tredje generasjon av tiltrotatorsystemet vil bli presentert for første gang under Vei og anlegg, og produksjonen starter i andre halvdel av 2022.

I 2022 vil Engcon lansere tredje generasjon av tiltrotatorsystemet for gravemaskiner. Teknologien bygger på en nyutviklet type ventiler som i kombinasjon med smart programvare samarbeider med gravemaskinens lastfølende hydraulikksystem. Dette skal optimalisere både tiltrotatorens funksjoner og gravemaskinens gravebevegelser, noe som gir smidigere graving med høyere presisjon. Samtidig skal dette også redusere gravemaskinens slitasje og behov for vedlikehold, skriver selskapet i en pressemelding.

EC-Oil

– For å møte de økte kravene til elektrifisering, digitalisering, sikkerhet og bærekraft har vi utviklet en løsning som er tilpasset fremtidens gravebransje. Det nye tiltrotatorsystemet viser at Engcon ligger i forkant med innovative løsninger som driver utviklingen fremover for å redusere avhengigheten av fossilt drivstoff og dermed gravemaskinenes klimapåvirkning, sier Stig Engström, grunnlegger og eier av Engcon, samt leder av selskapets produktutvikling.

Annonse

Med en app skal man med den nye tiltrotatorgenerasjonen også kunne oppnå en høyere grad av individuell tilpasning gjennom bedre muligheter til bl.a. online fjerndiagnostikk og mobil support.

Den nye serien utstyres med EC-Oil, det automatiske hurtigkoblingssystemet, som raskt og enkelt kobler tiltrotatoren og hydrauliske redskaper automatisk uten at føreren trenger å forlate førerhuset.

Plug & Play

For å oppnå full kompatibilitet med dagens moderne gravesystemer inkluderer Engcon dessuten en nyutviklet tilt- og rotasjonsgiver som standard i tredjegenerasjonen. Ifølge Engcon har giverne en av markedets første «absolutte» sensorer, samt Plug & Play-løsning for både integrerte og tredjeparts maskinstyringssystemer.

– Den tredje generasjonen blir vårt premiumprodukt der gravemaskinføreren får den aller nyeste teknologien som standard, samtidig som man får en energioptimalisert gravemaskin som blir enda smidigere å kjøre, sier Stig Engström.

Tredje generasjon av tiltrotatorsystemet vil bli vist på årets messer, og produksjonen starter i andre halvdel av 2022 med modellene EC319 for gravemaskiner 14–19 tonn og EC314 for gravemaskiner 9–14 tonn. Modellprogrammet vil deretter bli utvidet fortløpende, står det i meldingen.