Første bildene av nye Amarok

Volkswagens nye Amarok er et skritt nærmere lansering og introduseres i det norske markedet mot slutten av 2022.

Siden introduksjonen i 2010 har Volkswagen solgt mer enn 830 000 eksemplarer av Amarok i Europa, Sør-Amerika og Oseania, og nesten 9000 biler er solgt i Norge.

Mot toppen

Ifølge en pressemelding fra Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge, har Håkon Wirak, direktør VW nyttekjøretøy, forventninger om at den nye utgaven av Amarok vil bli godt mottatt i det norske markedet.

Annonse

– Med ny Amarok sikter vi mot toppen av B-segmentet for pickuper. Bilen kommer med svært spenstige egenskaper, høye spesifikasjoner, en rekke nye assistentsystemer, og den er lenger og bredere enn forgjengeren, sier Wirak.

Større enn forgjengeren

Selv om bilen nå vises frem med kamuflasje, er det allerede mulig å se de endrede dimensjonene. Med 5350 mm lengde er den om lag 100 mm lengre enn forgjengeren. Akselavstanden på 3270 mm er en økning på 175 mm, noe som skal gi mer plass i dobbeltkabinen.

Nyttelasten er også økt til maksimalt 1,2 tonn, og pickupen kan trekke 3,5 tonn.

I Norge vil Amarok bli tilgjengelig med fire dieselmotororer med fire eller seks sylindre, og med slagvolum mellom 2.0 og 3.0 liter. Kundene kan velge firehjulsdrift ved behov, eller permanent firehjulsdrift. Et stort utvalg av kjøreprogrammer og assistentsystemer i flere nivåer, skal hjelpe føreren, også i ekstraordinære og krevende situasjoner. Mer enn 30 assistententsystemer, derav 20 helt nye i Amarok, skal også gi økt sikkerhet.

Ny og moderne

Siden akselavstanden vokser mer enn totallengden, er karosserioverhengene blitt kortere. Noe som skal være positivt for rampevinklene, i tillegg er vadehøyden økt i forhold til forgjengeren.

– Foreløpig er bilen kamuflert, men når forkledningen faller litt senere i år, vil Amarok stå frem som kraftfull, robust og karismatisk, sier Wirak.

Fronten på pickupen fremstår som ny og moderne. De øvre horisontale rillene i radiatorgrillen har smale LED-lykter integrert. LED-lykter vil bli standard på alle modellene, mens «IQ.Light LED Matrix»-frontlykter blir tilgjengelig som tilvalg.

Fire utstyrsnivåer

Amarok har nye og brede seter både for fører og frontpassasjer, og kan bestilles med elektrisk 10-veisregulering. Hvis man velger personbilvarianten vil baksetet i dobbeltkabinen ha plass til tre voksne.

Den nye Amarok vil tilbys i fire utstyrsnivåer i Norge, Life og Style, samt de to toppmodellene PanAmerika og Aventura.

PanAmerica vil ha en spesiell offroadtilpasning, mens Avenura vil ha en karakter tilpasset kjøring på vei.