Første Cat M315 NextGen hjulgraver til Frustøl AS

Utvidet maskinparken ved kjøp av selskapets første hjulgraver, og nå skal Kristiansand-entreprenøren også utvide arbeidstokken.

Siden etableringen i 1964 har Frustøl AS stadig modernisert og utvidet maskinparken, men det tok over 50 år før selskapet gikk til anskaffelse av en hjulgraver. Da de først gjorde det, ble det til gjengjeld Norges første Cat M315 NextGen.

– Vi har fått Norges første hjulgraver av Cat M315 NextGen overlevert til oss i Frustøl AS. Vi synes det er litt ekstra stas at vi fikk være «første mann» ut i landet med denne type maskin. I tillegg er den levert på 56-års dagen til maskinfører Erling Tveit, sier Runar Hodne, prosjektleder hos Frustøl AS.

Annonse

Hjulgraveren ble overlevert Frustøl AS samme dag som maskinfører Erling Tveit (t.h.) fylte 56 år, her sammen med daglig leder Kristen Fjeldsgård. Foto: Frustøl

Populært industriområde

Frustøl holder til på Mjåvann industriområde langs E39, noen kilometer vest for Kristiansand sentrum. Her har selskapet vært med på å utvikle industriområdet, og har egne kontorer og verksted i det som tidligere var lokalene til Mercedes-Benz forhandleren. I tillegg har selskapet eget pukkverk på samme område. Dette har de har drevet siden midten av 1980-tallet. Her har de også massemottak, og knuser asfalt og betong for gjenbruk på egne anleggsprosjekter. Frustøl utfører blant annet grunnarbeider, prosjektering- og utførelse av VA-anlegg, feltutbygging (hus/hytter), tomtegraving, grøftegraving, massetransport, bygging av skogsbilveier- og veianlegg samt utomhusarbeider.

Fra leie til kjøp

Selskapet utfører også kommunaltekniske anlegg og veivedlikehold, og det var i den forbindelse behovet for hjulgraver dukket opp.

– Vi har leid en Cat-hjulgraver en periode, og så etter hvert behovet for å gå til anskaffelse av egen maskin, sier Hodne. Han forteller at hjulgraverens fleksibilitet ved at den enkelt kan forflytte seg for egen maskin, og trekke henger slik at man kan få med både utstyr og masser, var avgjørende for kjøpet.

Det var Jo Stein Ånensen, maskinselger for Pon Equipment i Agder, som solgte maskinen til Frustøl, og han overleverte Cat-hjulgraveren i midten av januar. Korthekk hjulgraveren Cat M315 har en driftsvekt, inkl. hydraulisk hk-feste og graveskuffe, på ca. 17 tonn. Hjulgraveren er motorisert med Caterpillars C4.4, 4-sylindret steg V-motor, med helautomatisk regenerering, og som yter 110 kW/148 hk.

Runar Hodne (t.h.), prosjektleder hos Frustøl AS, forteller at han og Erling Tveit (t.v.) ønsker seg flere kollegaer. Kristiansand-entreprenøren har om lag 40 ansatte og søker nå etter både maskinfører og rørlegger. Foto: Frustøl

Ny maskin og nye ansatte

Frustøl gjør ifølge Hodne «alt» innen kommunaltekniske oppdrag. Av den grunn er også den nye hjulgraveren levert med et stort utvalg av redskaper, blant annet Cat pusseskuffe og smalskuffe, Gjerstad renskeskuffe og pallegafler, og tiltrotatoren er Cat TRS14 med gripmodul. Tilhengeren er en én-akslet Gigant GD2-6, med egenvekt på 2000 kg og som kan lastes til totalvekt på 7800 kg.

I tillegg til utvidelsen av maskinparken skal selskapet utvide arbeidsstokken, og er på utkikk etter nye kollegaer til hjulgraverfører Erling Tveit og de rundt 40 andre ansatte.

– Vi skal ansette to personer til, en maskinfører og «den rette» rørlegger, sier Runar Hodne. Han oppfordrer personer som har den rette innstillingen og de rette kvalifikasjonene til å ta kontakt, samt besøke selskapets nettside.