Feiring først i landet med nye Cat D7 LGP

Feiring AS har bestilt en ny bulldoser som vil ha positiv innvirkning på CO2-avtrykket.

Bulldoseren skal etter planen være i drift fra mai 2023 og erstatter en eldre modell, som ikke oppfyller de siste utslippskravene. Den nye Cat D7 LGP, som Feiring har AS bestilt, blir den første av denne modellen i Norge. Selv på fossilt drivstoff betyr byttet en stor utslippsbesparing, heter det i en pressemelding.

– Produksjonsmessig gjør den nye bulldoseren det samme som den gamle, men den nye har mye lavere drivstofforbruk. I tillegg tilfredsstiller den utslippskravene til Steg5, sier Roar Aaserud, maskinsjef i Feiring.

Annonse

Tre millioner tonn

Cat D7 LGP, der LGP stå for Low Ground Pressure, veier rundt 33 tonn og har en motoreffekt på 309 hk. Doseren skal brukes på Feirings massemottak hvor de forvalter rundt tre millioner tonn med gravemasser per året.

– Vi har mye å glede oss til med denne maskinen. Vi vil sikre oppetid på utstyrsparken med bulldoseren. Komforten og ergonomien i førerhuset hvor sjåførene sitter og betjener maskinen er også viktig, da det blir mange timer med statisk arbeid som sjåfør, sier Aaserud.

Han understreker at det er viktig for Feiring å sikre seg ny teknologi.

Annonse

– Vi investerer i nye maskiner fordi fokuset vårt alltid er å sikre oss det nyeste og beste utstyret. Det er viktig. Vi skal være i front når det gjelder teknologi, krav og spesifikasjoner.

Integrert maskinstyring

Per Olav Listou i Pon Equipment AS takker Feiring for tilliten, og forteller at Cat D7 LGP har det siste av teknologi både i drivverk og motor.

– Dette gir optimal produksjon i tonn per liter diesel og dermed så lite CO2-avtrykk som mulig. Maskinen er en LGP-modell med lange og brede belter, med lavt marktrykk, sier Per Olav Listou.

I tillegg vil doseren bli levert med fabrikkmontert integrert Cat Grade 3D maskinstyring, et verktøy som skal hjelpe føreren til å produsere så effektivt som mulig.