Raskere og mer effektiv hjullaster fra Hitachi

ZW180-7 er nyeste tilskudd i Hitachis 7-serie, og et nytt lastindikatorsystem skal bidra til raskere lastesyklus og redusert drivstofforbruk. I tillegg skal hjullasterens redesignede førerhytte gi bedre komfort og lavere støynivå.

– Modellen har fått seg et bra løft med hensyn til førerkomfort og støy. Hold-funksjon på ekstrahydraulikken er en stor forbedring. Modellen er lovlig å kjøre langs vei, og er godt egnet til blant annet brøyting. Den er smidig og perfekt som servicemaskin. Maskinen er oversiktlig å operere idet et nytt 270-graders kamera gir føreren full kontroll. Den kan også leveres med multifunksjonsspak, eller «fingertip»-spak etter ønske, sier Espen Olsen, teknisk sjef og hjullasterspesialist hos Nasta, i en pressemelding.

Tre ulike lasteaggregat

Raskere og mer effektive lastesykluser oppnås gjennom det såkalte «Approach Speed Control»-systemet, som ifølge Nasta, reduserer drivstofforbruket med 16 prosent. Føreren kan overvåke drivstofforbruket via ECO-måleren, og ytelsen kan økes med flere justerbare funksjoner. Power boost-funksjonen øker automatisk turtallet i motbakke.

Annonse

Hitachi ZW180-7 kan brukes med stort utvalg av utstyr, og det er tre ulike lasteaggregat tilgjengelig – standard, høy og parallell.

Hitachi har gjort flere endringer for å bedre komforten og sikkerheten, og støy- og vibrasjonsmålinger skal være blant de laveste i klassen. Blant endringene er:

  • Elektriske spaker som følger setet.
  • Bedre plassering av ryggeskjerm med nytt kamera, og nye ryggesensorer.
  • Ergonomisk multifunksjonsspak.
  • Innebygget vektindikator.
  • Nye lys, samt design endringer som gir bedre sikt og mindre forstyrrende reflekser.

Bedre plassering av skjerm og spaker er blant endringene som bidrar til økt komfort for føreren. Foto: Hitachi

Flere overvåkningssystemer

Gjennom hele livssyklusen til de nye ZW-7 hjullastere tilbyr Nasta og Hitachi tilgang til viktige data og verktøy slik at eier og operatør kan administrere maskin og maskinpark mest mulig effektivt. Disse inkluderer allerede eksisterende maskinovervåkingssystemer som ConSite (en del av Global e-Service), og ConSite Pocket-appen, som hjelper til med å overvåke ytelse, spore plassering og planlegge vedlikeholdet.

Tekniske data:

Maskinvekt: 15 710 kg
Motoreffekt: 129 kW / 173 hk
Skuffestørrelse: 2500 – 5200 liter