Vei og Anlegg flyttes til mai

Vei og Anlegg, som skulle vært arrangert i februar, må utsettes på grunn av pandemien. Maskingrossisternes Forening (MGF) har besluttet å flytte messa til 11.-14. mai 2022.

Arctic Entrepreneur har allerede blitt utsatt. Nå utsettes også Vei og Anlegg 2022.

– Det er nå bare 57 dager til vi skulle åpnet dørene til Nordens største messe for bygg og anleggsbransjen, og med de rådende restriksjonene frem til 10. januar og en usikker utvikling videre, har vi falt ned på at messen måtte flyttes, uttaler direktør i MGF, Tone Grøstad, i en pressemelding.

Annonse

– Eneste riktige

– MGF er også eier av SMART industri, og sammen med Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse) har vi funnet en mulighet til å rokkere SMART industri til et senere tidspunkt og dermed finne en åpning for Vei og Anlegg, sier Grøstad.
SMART industri er etter byttet flyttet til 23.-25. mai.

– Styret har gjort en meget grundig vurdering av situasjonen den pågående pandemien har stilt oss overfor, og vi har kommet til at det eneste riktige er å flytte messen allerede nå. Bare ved å gjøre dette grepet nå, sikrer vi at utstillerne får tid nok til å områ seg i forhold til maskinene de skal vise frem. Det var naturlig nok ingen enkel beslutning. Men det var den riktige avveiningen, og styret var enstemmig i sin konklusjon, sier Grøstad.

Direktør i MGF, Tone Lindberg Grøstad. (Foto: Jørn Wad).

Enorm logistikkplan

En beslutning om å flytte Nordens største utstilling av maskiner, verktøy og tjenester til bygg og anlegg, er en avgjørelse med vidtrekkende følger. Vei og Anlegg har en ekstra utfordring som ikke så mange andre messer har, nemlig tusenvis av tonn med utstyr som skal flyttes til Lillestrøm og på plass inne i messehallene. Det betyr at det er viktig å skape en trygghet for utstillerne. De trenger tid til å endre sine planer, og til å få på plass en ny logistikkplan. Derfor var det viktig å ta beslutningen allerede nå.

– Hadde vi ikke hatt den enorme logistikkplanen som Vei og Anlegg krever, hadde vi kanskje kunnet vente med å ta avgjørelsen til vi ser den videre utviklingen i pandemien. Men vi ønsker å gi utstillerne og besøkende trygghet for at vi tar vårt ansvar som arrangør på høyeste alvor, og at vi alltid har deres sikkerhet og interesse i sentrum. Selv om det er en stor beslutning, og det naturlig nok betyr utfordringer for mange, er vi trygge på at utsettelsen blir tatt positivt imot, understreker Tone Lindberg Grøstad.