Anleggsgruppen AS kjøper Asfalt & Betong Maskiner AS

Felleskjøpet Agri, som har vært eier av Asfalt & Betong Maskiner i 12 år, har solgt sine aksjer til Anleggsgruppen.

– Felleskjøpet Agri er glade for at en solid aktør som Anleggsgruppen nå tar over vår eierandel i Asfalt og Betong Maskiner. Anleggsgruppen har kompetansen og bransjeerfaringen til å utvikle Asfalt & Betong Maskiner videre i årene som kommer, sier Hallgeir Olsen. Han er forretningsutvikler i Felleskjøpet og nåværende styreleder i Asfalt & Betong Maskiner.

Styrke tilstedeværelsen i Midt-Norge

– Asfalt & Betong Maskiner er en bedrift som har veldig mange likhetstrekk med Anleggsgruppen. Vi ser mange gode synergieffekter til samme og nye kundegrupper. Det gleder oss stort å bli kjent med den gode gjengen i Trøndelag. Med kjøp av Asfalt & Betong Maskiner vil Anleggsgruppen styrke sin tilstedeværelse i Midt-Norge. Vi vil over en periode tilføre produktene Ammann og Bobcat inn til selskapet, skriver Anleggsgruppen i en pressemelding.

Annonse

Asfalt & Betong Maskiner er delt i hovedsakelig tre produktgrupper:

  1. Kantklipp med produktet Slagkraft, som de er en importør av. Slagkraft er å se hovedsakelig med bæremaskin, hjullaster eller veihøvel. Senere har de også tilføyd Greentech som et enklere alternativ, hovedsakelig for traktormontasje.
  2. Betongutstyr som tromler til betongbiler fra Imer, blandeverk fra Imer og håndutstyr/maskiner som vibrostaver og glattemaskiner (hånd- og sittemaskiner) til betong fra Lievers og Whiteman, samt betongformer til restbetong.
  3. Asfaltutstyr som asfaltcontainer, klistre-/limutstyr, overflatebehandling, kokestøpe asfaltutstyr, joint sealing, blow-tacher/lappekanon og tarbox for håndlegging av asfalt.

Om Asfalt & Betong Maskiner

 • Lokalisert på Heimdal utenfor Trondheim
 • Grunnlagt i 1986
 • 9 ansatte
 • Omsatte for ca. 50 millioner kroner i 2020

Om Anleggsgruppen

 • Lokalisert i Lier utenfor Drammen
 • Fylte 10 år i november 2021
 • 15 ansatte
 • Omsatte for ca. 140 millioner kr i 2020