Pipelife åpnet nytt sveiseverksted for store dimensjoner

Her skal det sveises plast rør og rørdeler i store dimensjoner. Pipelife har åpnet nytt sveiseverksted på Stathelle. Ordfører Hallgeir Kjeldal i Bamble kommune fikk æren av å klippe snoren til det nye verkstedet.

– Det helt nye bygget er på over 1000 kvadratmeter. Det er konstruert for å kunne håndtere produksjon av rørdeler i svært store dimensjoner.

Det sier Pipelife i en pressemelding om åpningen av sitt nye sveiseverksted i Grenland.

Annonse

Verkstedet er nærmeste nabo bil Pipelifes rørfabrikk på Stathelle. Den produserer PE-rør i store dimensjoner og lange lengder. Rør som går til vannforsyning og avløpshåndtering, industri og akvakultur i Norge og internasjonalt.

KLIPPET: Ordfører Hallgeir Kjeldal i Bamble kommune og administrerende direktør i Pipelife Norge klipper snora for åpning av sveiseverkstedet.

– Som spesialist på plastsveising og produksjon av spesialdeler i PE, (polyetylen) gleder vi oss til å kunne øke kapasiteten både for det norske og det utenlandske markeder, sier administrerende direktør Sigmund Aandstad i pressemeldingen.

Kummer, bend og andre komponenter

En stor del av oppdragsmengden er prosjektstyrt, der sveiserne lager skreddersydde løsninger for kundene.

Ofte er det spesialløsninger som ikke lar seg masseprodusere, men som må produseres basert på kundespesifikasjon i hvert enkelt prosjekt. Nå har endelig teamet med ti sveisere større plass å jobbe på.

– Rør og rørdeler i alle størrelser kan håndteres på en trygg og sikker måte. Det er spesielt med tanke på sikkerheten at det har vært viktig å få det nye sveiseverkstedet på plass. Delene er store og tunge og krever plass for å kunne håndteres på en trygg og effektiv måte. Nå har det nye sveiseverkstedet fått store porter fra flere av sidene på bygget, god krankapasitet i taket. I tillegg kan arbeidet gjøres mer effektivt fordi store maskiner og verktøy ikke må flyttes på, sier Pipelife i pressemeldingen.

Store investeringer

Det er over flere år gjort mange store investeringer på Stathelle-fabrikken, både i rørproduksjonen og ikke minst i infrastruktur og lagerareal med over 20 dekar nytt tomteareal.

Det har også blitt gjort investeringer i effektivisering, bedre vrakhåndtering og løsninger som sørger for at plastavfall ikke kommer på avveie.

VIKTIG: Mange kunder og samarbeidspartnere har møtt opp for den offisielle åpningen av det helt nye sveiseverkstedet på Stathelle.

Investering av nytt sveiseverksted kan sies å være kronen på verket i en rekke investeringsprosjekt de siste årene, og som i sum gir store muligheter for videre vekst og utvikling.

– Det skjer mye spennende på industrisiden i Bamble kommune og lokasjonen til Pipelife er svært sentral både med tanke på tilgang på sjø- og veitransport. I forbindelse med åpningen av Sveiseverksted benyttet både fabrikksjef og administrerende direktør i Pipelife muligheten til å takke Bamble kommune som satser på industriutvikling og tilrettelegging på Skjerkøya, sier Pipelife i pressemeldingen.