Påmeldingene velter inn til Hallingtreff og Arctic Entrepreneur

I januar skal vi møtes på konferanser. Det er det ingen tvil om. Påmeldingene velter inn til både Arctic Entreprenør og til 25-års jubilanten Hallingtreff uka før.

Neste år er Vei og anlegg i februar den største og viktigste møteplassen for folk og utstyr i våre bransjer.

Før vi kommer så langt er det to viktige møteplasser allerede i januar. Først reiser VA- og nodig- og rørinspeksjonsfolk til Hallingtreff på Geilo.

Annonse

Salgs-og markedssjef Sverre Tragethon i Hallingplast. (Foto: Odd Borgestrand)

Uka etter reiser mange av de samme folka – og hundrevis av andre – til Gardermoen. Der møtes VA-, maskin-, drifts- og sprengningsfolk til Arctic Entrepreneur i The Qube.

At folk ønsker å møtes igjen er det ingen tvil om. Begge steder formelig velter påmeldingene inn.

Arctic Entrepreneur

Arctic Entrepreneur melder om 800 påmeldte når dette skrives. Det er betydelig flere enn på samme tidspunkt i forkant av rekordmessen for to år siden, som hadde nesten 2 000 deltakere.

Hallingtreff uka før er ikke like stor i antall. Men den er like populær blant «sine egne».

Sist onsdag ble det åpnet for påmelding. I løpet av noen få timer hadde 135 deltakere og utstillere meldt seg på. Påmeldingene fortsatte i godt driv også torsdag, og dermed tyder mye på at treffet blir fulltegnet med 300 deltakere.

– Alle som ønsker å delta kan dermed ikke nøle for lenge dersom de vil sikre seg en plass, råder møtelederne Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal i en pressemelding fra Hallingtreff.

Hallingtreff

Fagkonferansen på Vestlia Resort på Geilo og i fabrikken hos Hallingplast AS på Ål arrangeres i januar for 25. gang.

Den røde tråden under jubileumstreffet blir å «spille hverandre gode» og det gjør treff-deltakerne ved å dele kompetanse og lytte til hverandres erfaringer enten det handler om prosjektering eller praktisk gjennomføring.

– Vi håper og tror 25-års jubileet skal bli et treff der deltakerne får med seg mye god ballast på veien. Vi har jobbet med programmet for å gi bransjekolleger tre dager med solid innhold i tillegg til egenverdien av å møtes fysisk, sier de to rådgiverne og møtelederne.

Etter 25 år med mange gode tilbakemeldinger føler arrangementskomiteen på et visst press, innrømmes det i pressemeldingen.

Viktig kunnskapsdeling

– Aktuelle foredrag, spennende og relevante utstillere og en hyggelig sosial ramme er viktige elementer for et vellykket treff.  På Hallingtreff legges det også stor vekt på at den enkelte deltager skal få dele sin kunnskap. Det legges derfor opp til diskusjon i salen, der det praktiseres stor takhøyde. Det legges også opp til kunnskapsdeling i pausene hvor man kan diskutere med andre deltagere, samt med de leverandørene som stiller ut under Hallingtreff, sier arrangøren.

Statistikken viser at Hallingtreff har samlet 3500 deltakere siden starten i 1997. Halvparten av deltakerne representerer kommuner, interkommunale selskaper og andre ledningseiere. Hallingtreff 2022 har kapasitet til drøye 300 deltakere, inklusiv 22 utstillere. Treffet er først og fremst praktikernes arena, men på Geilo samles hele verdikjeden i norsk og nordisk vannbransje.

– Nå er det bare to måneder til jubileet er i gang, sier møtelederne forventningsfullt.