Nytt SQ90 redskapsfeste fra Steelwrist

Etterspørselen etter helautomatiske redskapsfester øker. Også til større maskiner. Her kommer Steelwrist sitt aller største til nå. SQ90 er spesielt laget til rivningsmaskiner, og passer maskiner opptil…

– SQ90 passer gravemaskiner opptil 70 tonn i rivningsbransjen.

Det sier Steelwrist i en pressemelding om lanseringen av sitt nyeste helautomatiske redskapsfeste i SQ-serien.

Annonse

Det første ble lansert i 2017. Til nå har SQ-fester kommet i størrelsene 60, 65, 70, 70/55 og 80. Og nå altså den største SQ90.

Helautomatisk redskapsfeste

Etterspørselen etter helautomatiske redskapsfestesystemer fortsetter å vokse globalt. Både innen rivning og anlegg.

I følge pressemeldingen fra Steelwrist liker kundene SQ-festene på grunn av sikkerheten og muligheten til å bytte redskap på noen sekunder uten å forlate hytta. SQ90 møter etterspørselen fra rivningsbransjen, der man bytter redskap ofte også på store maskiner.

– Alt handler om riktig redskap til riktig jobb på riktig tid. Med SQ-feste kan fører og maskin arbeide uten avbrudd. Sikkerheten øker når føreren enkelt kan bytte til riktig redskap for oppgaven, sier Steelwrist-sjef Stefan Stockhaus i pressemeldingen.

Open S standard

SQ-festene følger Open S-standarden. Det er en internasjonal standard for automatiske redskapsfester som Steelwrist selv har vært sentral i etableringen av.

Standarden gjør det mulig å bruke hurtigfester, tiltrotatorer og redskaper på tvers av produsenter og merker. Senge det er innenfor standarden skal man kunne være trygg på at de fungerer sammen.

Steelwrists hurtigfester har en mekanisk lås – Front Pin Lock – som skal sikre redskap mot å falle av HK-festet. Det nye SQ90-festet har en Front Pin Lock som er oppgradert for å håndtere tunge rivningsredskaper.