To nye korthekk hjulgravere fra Hitachi

Hitachi introduserer nå to helt nye korthekk hjulgravere. Én på 14 og én på 18 tonn. Begge smidige maskiner med kompakte ytre mål. Sjekk nye Hitachi ZX 135W-7 og ZX 175 W-7 her.

LARVIK: Importør Nasta AS fortsetter å rulle ut Hitachis nye 7-serie gravemaskiner. Nå i høst har turen kommet til en fornyelse av hjulgraverserien.

Her er det ikke bare de gamle kjenningene fra tidligere generasjoner som fornyes.

Annonse

Med 7-serien introduserer Hitachi samtidig to nye korthekk hjulgravere: ZX135W-7 og ZX175W-7. Ut fra tallene skjønner du antakelig at de kommer i vektklassene 14 og 18 tonn.

Hitachi korthekk hjulgraver

Mange norske entreprenører og hjulgraverbrukere liker korthekk hjulgravere. De byr på stor kraft og mobilitet, men med et kompakt ytre som gjør dem smidige i trange forhold.

Hitachis to nye maskiner tar opp kampen med tilsvarende maskiner fra blant annet Volvo og Cat.

– De to nye korthekkmodellene ZX135W-7 og ZX175W-7 er meget smidige og sikrer eier og bruker best mulig drift gjennom levetiden, sier Nasta i en pressemelding.

De to nyhetene kommer altså som en del av den nye 7-serien hjulgravere fra Hitachi, som introduseres i høst. I tillegg til de to korthekkerne kommer ZX150W-7, ZX155W-7 og ZX180W-7, som erstatter tidligere modeller.

Bedre på alle fronter

Det nye designet loves å gi kostnadsbesparelser, forbedret komfort, høyere sikkerhet og oppetid.

– Mange kunder, selgere og ansatte i Nasta som har ventet tålmodig på den nye hjulgraverserien. Nå er den endelig her. Vi er helt sikre på at samtlige fem modeller i den nye hjulgraverserien vil begeistre. Vi gleder oss til tilbakemeldingene fra fornøyde kunder over hele landet, sier salgssjef Lars Engmark i Nasta.

Maskinene har redusert drivstofforbruk. Det industrielt ledende HIOS V hydrauliske systemet fra Hitachi øker hastigheten på frontutstyret. Hitachi viser til opp mot syv prosent mindre drivstofforbruk enn tidligere modeller.

Hitachi ZX 135 og 175 korthekk

Korthekkeren ZX 135W-7  er nå den minste modellen i serien. Den er er basert på den større ZX 155W-7, med konvensjonell hekk. De to har blant annet samme motor.

Korthekkeren har en kompakt 360 graders sving-radius – 1,740 mm bak og 1,750 mm i front – for trange arbeidsplasser.

Hitachi ZX175W-7. Ny korthekk 18 tonns hjulgraver.

– Den nyutviklede ZX175W-7 har i tillegg eksepsjonell gravekraft og løftekapasitet, som igjen gir optimal produktivitet, sier Nasta.

Bedre i hytta

Førerhuset på de nye hjulgraverne er redesignet spesifikt for å gi maskinførerne et godt arbeidsmiljø. Stor plass, god komfort og kvalitet, lavt støynivå og mindre vibrasjoner er gode egenskaper sammenlignet med forgjengerne.

Sete og spaker beveger seg som ett, slik at maskinfører blir mindre sliten. Det nye ergonomiske designet på konsoll og brytere gjør maskinen enkel å manøvrere.

Blant nyhetene finner vi hjelpemidler som cruise kontroll, automatisk girskift og det valgfrie kjørekontrollsystemet, som motvirker vibrasjoner fra graveaggregatet.

– Tilleggsfunksjoner på den nye, klare skjermen er også integrert i det moderne førerhuset. Alt for å gjøre arbeidsdagen enkel og trivelig, sier Nasta.

Sikt og sikkerhet

Førerhuset tilbyr også unik sikt over anleggsplassen, og beskytter dermed føreren fra mulige farer.

Et kamera med 170-graders fugleperspektiv forbedrer sikten ytterligere. Maskinføreren kan velge mellom 6 ulike oversiktsbilder på monitoren. Sikten gjennom frontruten er forbedret ved at rattet og rattstammen er smalere (og kan dessuten justeres i enda større grad enn tidligere).

For å kunne jobbe mer sikkert og med større produktivitet under krevende forhold, er de nye Zaxis 7 hjulgraverne som standard utstyrt med LED lys, større vindusviskere som dekker et større område av ruten, samt større speil. For ytterligere sikkerhet vil overvogn og aggregat kunne låses på plass, slik at maskinen er korrekt posisjonert ved arbeid på offentlig vei.

Overvåking og oppetid

Zaxis-7 hjulgravere er bygget for å vare, og grundig gjennomtestet ved fabrikkene og utviklingssenter i Japan.

Understellet drar nytte av større svingninger på fremre aksel, forbedrede hydrauliske støtteben, samt beskyttelseslister som beskytter overvogna fra søl, møkk og olje.

Med maskinovervåkingssystemet vil Hitachi gi maskineiere full kontroll over maskinparken og effektiviteten. Hitachi og Nasta tilbyr en rekke tjenester, via dataoverføring og digitale verktøy.

Gjennom Owner´s Site og ConSite systemene fra Hitachi sendes dataene fra maskinen via GPRS eller satellitt daglig til det omfattende og detaljerte Global e-service systemet.

Varsler oljekvalitet

Consite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post til maskineiere, mens Consite Pocket appen viser sanntidsvarsler dersom det skulle oppstå et problem med maskinen.

– En unik innovasjon er at to oljesensorer overfører data til Global-e service systemet slik at kvaliteten på motorolje og hydraulikkolje overvåkes 24/7. Sensorene vil oppdage eventuelle endringer i oljekvaliteten, og varsler både maskineier og oss som forhandler. Dette gir kundene en ekstra trygghet, reduserer vedlikeholdsbehov og minimerer risikoen for uforutsett ståtid på maskinene. Dette vil selvsagt også øke annenhåndsverdien på maskinene, lover Nasta.