Ramirent og Hesselberg går sammen om utleie

Hesselberg og Ramirent går sammen om utleie av tyngre anleggsmaskiner. I første omgang i to deler av landet. Se hvor.

Ramirent Norge har nå inngått en samarbeidsavtale med det nystartede selskapet Hesselberg Rental om utleie av tyngre anleggsmaskiner.

Det opplyser Ramirent Norge AS i en pressemelding.

Annonse

Hesselberg Rental AS utleie

Hesselberg Rental AS holder til i nye lokaler på Frogner i Lillestrøm kommune. Selskapet startet opp i april i år som et datterselskap av AS Sigurd Hesselberg. Konsernet har over 300 ansatte og omsetter for 1,5 milliarder kroner.

Det nye selskapet samarbeider tett med «søsterselskapene» Hesselberg Truck, Hesselberg Logistikk og ikke minst Hesselberg Maskin AS. Sistnevnte best kjent som everandør av Komatsu anleggsmaskiner, Bomag komprimeringsutstyr og maskiner fra Manitou.

Hesselberg Rental er nå i ferd med å gire opp utleievirksomheten.

Dobler kapasiteten

– Vi har i dag investert i en betydelig mengde maskiner til utleie. Rett over nyttår skal vi doble kapasiteten, opplyser salgssjef Håkon Emil Bayard i Hesselberg Rental AS.

Han påpeker at det er stort behov for leie av større anleggsmaskiner.

– Kundene ofte vil unngå at maskiner står stille i perioder med færre oppdrag. Mange ønsker å bli mer fleksible i forhold til større prosjekter, sier han.

Nylig undertegnet selskapet også en viktig samarbeidsavtale med Ramirent Norge. Avtalen er basert på et vidt produktspekter. Den betegnes som en «vinn-vinn-avtale» av begge samarbeidspartnere.

Ramirent større på tyngre utstyr

–Med tanke på blant annet den økte aktiviteten i vei- og anleggsprosjekter i tiden fremover så blir dette et veldig spennende samarbeid. Vi har lenge ønsket å styrke oss i forhold til utleie av større anleggsmaskiner. Avtalen med Hesselberg Rental gjør at vi nå får en solid samarbeidspartner som bidrar til at vi får tilgang til en enda bredere produktportefølje.

Det sier key account manager Rune Martin Olsen i Ramirent Norge i en pressemelding fra selskapet.

Her understrekes det at Ramirent mener avtalen styrke dem som totalleverandører av utleie av maskiner og utstyr.

– Det gjør oss i langt bedre stand til å konkurrere om de aller største prosjektene. Det har vi allerede konkrete eksempler på, sier Olsen.

Leverandør av maskiner

Hesselberg Maskin som står som leverandør og sørger for reparasjoner og vedlikehold av de aktuelle maskinene.

– Ramirent-kundene får ikke bare tilgang til større maskiner. De får også tilgang til ny kompetanse, og ikke minst kort vei til både utstyr og verksted. Er det noe som er viktig i utleiemarkedet så er det å kunne snu seg raskt, sier Petter Bråthen.

Han er salgsrådgiver for anlegg i Ramirent.

Markedsjef Belinda Sandberg i Ramirent påpeker at de i første omgang vil tilby de tyngre anleggsmaskinene til markedet i Øst- og Midt-Norge.

– Men vi utvikler samarbeidet stadig. I neste omgang er det Vest-Norge som står for tur, påpeker hun.

Bedre utnyttelse av maskinpark

Hesselberg Rental er godt fornøyd med en avtale som gjør at de får utnyttet maskinparken bedre.

– Som nystartet selskap får vi utnyttet maskinparken optimalt. Samarbeidet med en tung utleieaktør som Ramirent gjør dessuten at vi får flere aktører som bidrar til at vi blir enda mer synlige i markedet. Det vil øke markedsandelene våre, sier salgssjef Håkon Emil Bayard.

Markedskoordinator Malin Nygård i Hesselberg Rental AS understreker at maskinene fra Manitou utelukkende leies ut videre til «Rent-to-Rent-kunder». Altså til utleieselskaper, ikke til sluttkunder.