Nye Veier overtar ti nye strekninger fra SVV

Utbygging av ti nye veistrekninger er flyttet fra Statens vegvesen til Nye Veier. Knut Arild Hareide signerte rett før han må forlate jobben som samferdselsminister. Se strekningene her.

– Nye Veier har vist oss at de kan bygge veier raskere og billigere. De åpner stadig nye strekninger. Derfor har regjeringa bestemt at de skal få ti nye strekninger.

Det sier avtroppende samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Annonse

Overførte strekninger

Ansvaret for disse veistrekningene skal nå overføres fra Statens vegvesen til Nye Veier As:
– E6 Otta–Dombås
– E6 Åsen–Steinkjer
– E6 Selli–Asp
– E6 Sørelva–Borkamo
– E6 Nordkjosbotn–Hatteng
– E6 Olderdalen–Langslett
– E136 Dombås–Vestnes
– Rv. 4 Hunndalen–Mjøsbrua
– Rv. 13 Skare–Sogndal
– Rv. 25 Hamar (E6)–Løten

I tillegg vil E6 Nedgård–Ulsberg bli overført til selskapet. Det er en forlengelse av E6 Melhus–Ulsberg, som selskapet allerede har i porteføljen.

– Nå skal Statens vegvesen og Nye Veier AS snakke sammen om overføringen. Så starter arbeidet for Nye Veier med å planlegge prosjektene videre. Her skal de blant annet se på muligheten til optimalisering, for å gjøre prosjektene best og billigst mulig. Nye Veier AS tar den endelige avgjørelsen om oppstart, sier Hareide.

Overføring av ansvaret for disse strekningene ble foreslått allerede ved fremleggelsen av NTP sist mars. Nå er altså avtalen om overføringen signert av Samferdselsdepartementet og Nye Veier AS.