Stangelands store maskinbestilling

Her har Olav Stangeland gjort det han liker best: Signert en diger maskinbestilling. På ordrelista står blant annet Rogalands to første av Volvos elektriske 23-tonner, og «TS-ens» første tipptrucker på nær 20 år. Se Stangeland Maskins bestillingsliste her.

– Vi skal alltid ha den mest miljøvennlige og effektive maskinparken.

Det sier konsernsjef Olav Stangeland i en pressemelding fra Stangeland Gruppen. Noe av det kjekkeste han vet, er å fornye maskinparken, og nå har konsernsjefen vært på handel. Til entreprenørselskapet Stangeland Maskin er det bestilt 62 enheter, og til utleieselskapet Stangeland Rental 70 enheter

Annonse

Til 2022 har selskapet nå inngått avtaler med Volvo, Hesselberg og Pon om leveranse av nytt utstyr. Stangeland er spesielt spent på to av maskintypene i kjempehandelen. Seks tipptrucker og to elektriske 23-tonns Volvo beltegravere.

Tipptrucker til E39 Lyngdal

Det er bestilt seks HD405 Komatsu tipptrucker som skal settes i drift for Nye Veier-prosjektet på E39 traseen, Lyngdal Øst – Lyngdal Vest. Maskinene leveres når anlegget på Sørlandet har oppstart, og har en kapasitet på 40 tonn. Eller drøyt 27 kubikkmeter, om du vil.

– Vi valgte Komatsu fordi pris og kvalitet henger sammen. Vi venter god driftssikkerhet og at de er gjerrige på drivstoff, sier Stangeland.

Sammenlignet med en dumper, vil tipptrucken kunne kjøre mellom stuff og depot i høyere hastighet, og slite mindre på anleggsveier. Forrige gang Stangeland Maskin hadde tipptrucker i «stallen», var da Risavika havn ble bygget tidlig på 2000-tallet. Den gangen med to Cat 773 som ble kjøpt brukt.

Nå slår Stangeland altså til med seks nye Komatsu.

– Stangeland har høye krav til miljø og driftssikkerhet. Det er en anerkjennelse å bli valgt som leverandør av tipptrucker til dem. Vi har en langsiktig strategi om å vokse i Rogaland og det er viktig for oss med gode referansekunder, sier salgsansvarlig for Rogaland, Trond Sandanger.

Bestillingsliste – Stangeland Maskin

6 stk Komatsu HD405-8 tipptruck

2 stk Volvo EC550 beltegraver

2 stk Volvo EC355 beltegraver

3 stk Volvo EC300 beltegraver

1 stk Volvo EC250 beltegraver

2 stk Volvo EC230 el-beltegraver

21 stk Volvo EC 220 beltegraver

10 stk Volvo EW170 hjulgraver

2 stk Cat 352 beltegraver

2 stk Cat 340 beltegraver

10 stk Cat 323 beltegraver

1 stk Cat318M hjulgraver

Til Stangeland Rental er det bestilt ytterligere 70 maskiner. Stangeland ønsker ikke å spesifisere en liste over disse.

Første elektriske 23-tonner

Bestillingen er på totalt 62 enheter til entreprenørvirksomheten Stangeland Maskin AS. I antall maskiner gikk den største andelen til Volvo Maskin. Totalt er det bestilt 41 enheter fra Volvo, i størrelser fra hjulgraver EW170 til den nye 55 tonneren EC550.

– Det er en vanvittig stor pakke. Men tilliten og relasjonen mellom Volvo og Stangeland betyr likevel mer. Det er en god tone mellom serviceapparat i begge selskap. Begge parter er opptatt av gode prosesser, oppetid og driftsøkonomi, sier Tor Anders Skjæveland. Han er Volvo Maskin sin distriktssjef i Rogaland, .

To av maskinene er den elektriske 23-tonneren, EC230. Den første kommer til anleggsmessa på Forus neste år, og blir en regional lansering av Volvos største el-graver.

– Ja, det blir den første i Rogaland. Den skal stilles ut på Volvo-standen, bekrefter Skjæveland.

15 Cat NextGen

Også 15 Cat’er er bestilt. De største er to av produksjonssliteren Cat 352, og brukes som lastemaskiner i pukkverkene.

– Vi har god erfaring med Cat 352. De sviver godt. Vi har valgt en konfigurasjon med kort stikke som gir god kapasitet og lastesyklus, sier Stangeland.

Alle maskiner som inngår i handelen er NextGen serien til Cat, som har fokus på førermiljø, teknologi, økt produktivitet, samt lavere drivstoff- og servicekostnader.

– Vi er takknemlig for tilliten som Stangeland nok en gang viser oss. Pon Equipment er en løsningsleverandør for både store og mindre kunder. Stangeland er en viktig aktør i bransjen, og de setter tydelige krav til miljø,kvalitet og produktivitet. Pon Equipment og Stangeland har et godt samarbeid som strekker seg over mange år, sier Pons salgsingeniør i Rogaland, Christer J. Østerhus.

Leveransene starter nå på sensommeren, og forsetter utover høsten med levering av 4-6 maskiner per måned.

I tillegg til maskinene som skal til Stangeland Maskin er det også bestilt 70 maskiner til Stangeland Rental. Stangeland ønsker ikke å spesifisere nærmere hvilke maskiner dette er.