Norges første Kobelco 40 tonns korthekker

Jarl Tore Johansen er på vei hjem med ny maskin: Norges første eksemplar av Kobelcos nye 40 tonns korthekker SK380SR. På vei hjem til Korgen deltar han i en demo-karavane sammen med Entrack. 

TRØNDELAG: – Jeg har mye korthekkere. Liker dem godt, i både små og store størrelser. 

Det sier Jarl Tore Johansen. Han er eier og daglig leder i Johansen Maskin AS i Korgen.

Annonse

Da vi snakker med ham på telefon er han på vei fra Tynset til Trondheim. På tralla bak Volvo FH540-en står firmaets siste investering: En nær 40 tonn tung Kobelco SK380SR korthekk beltegraver. 

Tar mindre plass

– Den skal brukes på det vi har av arbeid. På tomter og sånt. Fordelen med en korthekker er at den tar mindre plass en en konvensjonell maskin på trange steder. Når man jobber på eller nær vei trenger man for eksempel å ta mindre hensyn til at maskinen stikker ut i trafikken, sier han. 

380-en er den største korthekkeren fra Kobelco, og er akkurat lansert. Maskinen Johansen har kjøpt er det første eksemplaret i Norge, og et av de første eksemplarene i verden.

Bestilte for to år siden

Jarl Tore Johansen ble klar over at maskinen var i utvikling under et besøk på fabrikken i Japan for tre år siden. Allerede da sa han at han ville kjøpe det første eksemplaret av den store korthekkeren. Et år senere ble bestillingen lagt inn, og nå er den altså på vei hjem til Korgen. 

Johansens maskinpark på 12 enheter består for øvrig av én Hitachi long reach, og ellers Kobelco. Deriblant et par 350-er, og en godt voksen 500 beltegraver. 

Entrack demokaravane

Entrack demokaravane på Tynset.

På vei hjem til Korgen kjører Johansen sammen med flere andre maskintransporter med Kobelco maskiner. Importør Entrack er nemlig på vei nordover med en demokaravane. Der har nyheten selskap av en flott 210, en korthekk 140 og en minigraver. 

–  Vi legger til rette for enkel prøvekjøring av maskinene. Det vil bli anledning til en kaffekopp, enkel koronatilpasset servering og aller helst en god maskinprat, sier maskinselger Alf Magne Gausen i Entrack. 

Karavanens stoppesteder

Mandag: Tynset
Tirsdag: Trondheim
Onsdag: Røra
Torsdag: Mosjøen
Fredag: Mo i Rana

Mandag skal den nye maskinen ut på jobb.