Norges første Cat MH3026 til Svalbard

Pon Rental leverte nylig den nye materialhåndtereren til Store Norske Gruvedrift på Svalbard, hvor den skal være med å rydde opp etter nedleggelsen av Sveagruva.

Ifølge en pressemelding fra Pon skal maskinen både rive og sortere søppel etter gruva. Den er derfor er den utleid med riktig utstyr til jobben: Løftemagnet for å sortere ut jern fra betong, betongsaks for å klippe betong og sorteringsklype og sorteringsklo. Materialhåndtereren skal også laste på båt.

Første i Norge

Den nye materialhåndtereren kom på markedet i 2021, og Cat MH3026 til Svea er den første MH3026 ut til kunde i Norge. Maskinen er utstyrt med ny teknologi med blant annet 360-graders kamera, hevbar hytte styrt fra joystick og understell med fire støttelabber. Den veier ca. 28 tonn og har en rekkevidde på 12,4 meter.

Annonse

Maskinen er leid av Store Norske Gruvedrift AS for to år. Den skal både rive og sortere søppel etter nedleggelsen av Sveagruva. (Foto: Jan Ole Løvli/Pon Equipment).

Tilpassede løsninger

– Vi i Pon Rental strekker oss langt for å tilpasse leieforholdet for våre kunder, sier Morten Tarlebø, Rental Operational Manager, Pon Rental Norge.

– Cat MH3026 er ikke en maskin vi hadde i vår utleieflåte, men sammen med kunden har vi spesifisert et maskinoppsett som var riktig for jobben som skal gjøres, og tok maskinen inn i vår utleieflåte. Dette er tjenester vi kan utføre med Pon Equipment i ryggen, og vi snur oss raskt rundt for å levere det kunden trenger, sier han.