Kverner asfalt, armert betong og treverk i samme maskin

Arjes Impaktor 250 er en knuser som «eter» det meste. Asfalt og betong kvernes til fyllmasser på direkten. Den kan til og med klippe og sortere ut armeringen.

– Gjennom direkte gjenvinning av forskjellige typer materialer for bruk på byggeplassen spares miljøet betydelig på grunn av av færre lastebiltransporter inn og ut av anleggsplassen.

Det fremholder knuserimportøren Mineralteknikk AS i en pressemelding.

Annonse

Kverner på byggeplass

Her fortelles det om Arjes Impaktor 250, en maskin som kverner asfalt, armert betong og trevirke direkte på byggeplassen.

På en byggeplass kan en slik maskin gi færre lastebillass inn og ut av tomta, ved å gjøre massene brukbare som stedlige fyllmasser. Trevirke kastes også i samme maskin og blir komprimert til flis for å spare plass på transport.

Kverner treverk

Arjes Impaktor 250 kan også kverne treverk for mer effektiv transport.

– Når man gjenbruker betongen istedenfor å kjøre den bort til en alternativ gjenbruksstasjon sparer en mye transportkostnader og gjenvinningskostnader. Det resulterer i mer miljøvennlig produksjon. Maskinen gir et rent sluttprodukt på 0-60mm kan en bruke det til fyllmasse direkte på plassen, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø, i Mineralteknikk AS.

Sorterer ut armering med magnet

Arjes Impaktor 250 er en tysk-produsert kombimaskin som løser denne utfordringen. Maskinen kan kverne både asfalt, armert betong, trevirke og søppel direkte på byggeplassen.

Maskinen har en to-akslet kvern som kan kverne opp materialene, og samtidig klippe jernet ned i små biter. Videre skiller den bort jernet fra den «rene» massen med en overbåndsmagnet slik at ikke jernet havner i sluttproduktet.

Kombimaskinen har en egenvekt på 13 tonn. Kvernen kan flyttes på en maskintralle eller direkte på krokbil. Maskinen styres fra en fjernkontroll som kan opereres fra gravemaskin eller hjullaster.

– Kunder har nå i flere år prøvd ut kvernen på forskjellige materialer rundt om i Norge. Denne innovative maskinen er en rimelig investering for hvilken som helst entreprenør, skriver Øvstebø.