Bytter leder med eiendomsbransjen

Lasse Hågensen (58) er ny daglig leder i Råde Graveservice AS. Han kommer «hjem igjen» fra eiendomsbransjen, den samme bransjen som avtroppende daglig leder nå går til.

Prosjektdirektør i Coop Norge Eiendom AS, Lasse Hågensen (58) tiltrer som ny daglig leder i Råde Graveservice AS.

Han overtar etter Knut Magnus Hvidsten, som nå går fra entreprenørbransjen til eiendomsutvikling i GG-Gruppen i Halden.

Annonse

Det opplyser Råde Graveservice i en pressemelding.

Begge gleder seg til et skifte i hverdagen, og vil trolig også samarbeide om framtidige prosjekter.

– Det var ingen lett avgjørelse å gå fra Råde Graveservice, der jeg de siste årene har fått være daglig leder. Dette har vært en flott arbeidsplass med gode kolleger og mange spennende prosjekter, sier Hvidsten. Han gikk formelt av som daglig leder 30. april i år.

Administrerende direktør Terje Andersen har siden 1.mai fungert også som daglig leder, og vil gjøre det fram til Hågensen tiltrer 16.august.

Har savnet anleggsbransjen

Lasse Hågensen er bosatt i Halden. Han er gift med Monica, og sammen har de tre voksne barn. Han ser fram til noe mindre reisevirksomhet og pendling enn det han har vært vant med de siste årene som prosjektdirektør i Coop Norge.

I denne stillingen har han hatt det overordnede ansvaret for gjennomføring av alle eiendomsprosjekter i regi av Coop Norge Eiendom AS, både for egne bygg og i leide lokaler.

Dessuten innrømmer han åpent at han har lengtet tilbake til anleggsbransjen. Hågensen er nemlig utdannet anleggsingeniør fra Tune-teknikeren. Han begynte som stikker og ble senere anleggsleder i grunnarbeidsfirmaet Olger T. Jacobsen i Vestby.

Fra 1987 ble han anleggsleder i Selmer/Skanska. Han ble etter hvert driftssjef for Østfold og Søndre Akershus, før han gikk over i stillingen som distriktssjef for det samme geografiske området i 2000.

I 2006 ble han utviklingsansvarlig i Region Øst og i 2009 utviklingsdirektør for hele landet i Skanska Norge. Dermed ble det totalt 24,5 år i Selmer/Skanska før han gikk inn i eiendomsutvikling i Coop Norge Eiendom AS.

Brenner for anlegg og eiendom

Fra sine mange år i Selmer/Skanska utviklet Hågensen et tett samarbeid med Råde Graveservice AS som underentreprenør, og han kjenner dermed firmaet godt.

– Råde Graveservice er et firma som opptrer ryddig og solid. De etiske verdiene står høyt, og dermed har selskapet et godt navn og rykte lokalt. Derfor hadde jeg lyst å bli en del av dette laget, sier Hågensen.

I tillegg til rollen som daglig leder i Råde Graveservice AS vil han med sin brede bakgrunn innen eiendom få dedikerte oppgaver også i selskapets eiendomsavdeling. Her er det mange spennende prosjekter på gang.

Stor vannledningskontrakt

Råde Graveservice AS har i dag 95 ansatte, solid økonomi og god ordrereserve. Selskapet har tatt nye skritt for å være helt i front innen ledelse og miljø når de nå har innført tre ledelsessystemer: ISO 9001 for kvalitet, ISO 14001 for miljø og ISO 45001 for arbeidsmiljø.

Selskapet er nå i full gang med en kontrakt på 100 millioner kroner med etablering av ny hovedvannledning for Mosseregionens vann, avløp og renovasjon, MOVAR IKS, er med å sikre arbeidsplassene i nye to år.

Selskapet har dessuten en rekke større saneringsoppdrag på gang rundt om i Østfold. Pukkverksdriften i Onsøy er en viktig del av selskapet i tillegg til eiendomsutviklingen med flere spennende prosjekter de nærmeste årene.