Ny oljetype går til hele maskinparken

Valvoline lanserer ny generasjon motorolje som skal erstatte opptil tre typer olje.

Premium Blue One Solution Gen2 er navnet på årets store nyhet fra Valvoline.

– Den største fordelen er at kundene vil kunne gå fra tre ulike typer olje til kun å trenge én. Innkjøp blir enklere, og man kutter kostnader. Det sier Helge Grundstad, ansvarlig for kommersiell transport og industri ved Valvoline Oil AS, i en pressemelding.

Annonse

– Vil forenkle hverdagen

Ifølge pressemeldingen er Premium Blue nå videreutviklet og optimalisert for å beskytte flere motorer enn noen gang før. Med One Solution teknologi beskytter den nye generasjonen både diesel, bensin- og naturgassmotorer.

Premium Blue One Solution Gen2 kan dermed brukes i busser, lastebiler og andre tyngre kjøretøy. Produktet vil være tilgjengelig i to klasser; 10W-30 og 15W-40, og vil ifølge Grundstad erstatte flere av de gamle oljene i sortimentet.

– Dette vil forenkle hverdagen for de fleste som bruker våre produkter, kanskje spesielt anleggsbransjen, som har mange ulike maskiner i tillegg til kjøretøy. For disse kundene vil dette produktet passe veldig godt, spår Grundstad.

– Derav slagordet én maskinpark – én motorolje, sier han.

Valvoline lanserer Premium Blue One Solution Gen2, i to klasser: 10W-30 og 15W-40. (Foto: Valvoline).

Ser fram mot lansering

Premium Blue One Solution Gen2 er ifølge Valvoline spesielt utviklet for å gi unik smøring av diesel, bensin- og naturgassmotorer, samt å nøytralisere syre og redusere oksidasjon.

Produsenten opplyser om at den nye generasjonen er en videreutvikling og betydelig forbedring av serien som ble lansert i 2018. Lengre kjørelengde, lavere utslipp og fjerning av behov for flere typer motoroljer er fordeler som flagges.

– Med den nye generasjonen motorolje vil man kunne kjøre maskinparken lengre, renere og med enda kraftigere ytelse, fastslår Grundstad som ser fram mot lanseringen.

Fem produkter fases ut, og erstattes av to versjoner av den nye serien Premium Blue One Solution Gen2. (Illustrasjon: Valvoline).

Snart på lager

Valvolines hovedkontor og lager ligger på Skedsmokorset. Alle produkter lagerføres i Norge, alt fra små dunker til store fat, informerer Grundstad.

– Det betyr at vi alltid har varene klare, og kan levere på kort varsel. Det samme vil gjelde med den nye produktserien, som det nå er ryddet plass til her på lageret, sier Grundstad.

– Tilgjengelighet er viktig for oss, det skal være en av våre styrker, skyter salgssjef Sundeng inn, i det en fullastet truck passerer i korridoren bak oss. Nå er det ikke lenge til den nye generasjonen Premium Blue One Solution Gen2 er på plass, og da vil også den være klar for levering ut til kunder.