Nå kommer Hitachi mellomklasse i ny serie

Dette er den neste storselgereren hos Nasta. Hitachi mellomklasse gravemaskiner 12-23 tonn kommer nå i serie 7. Korthekkeren ZX135US-7 står folk allerede i kø for å kjøpe.

Hitachi serie-7 av beltegravere over 25 tonn er tidligere lansert med stor suksess, i både Norge og resten av Europa.

Det dreier seg om maskiner som i Hitachis verden har tallene 250 til 890 i modellnavnet, med en -7 til slutt som sier at de er siste generasjon.

Annonse

Nå er det gravemaskiner i den såkalte midi-klassen som står for tur.

Det vil si maskiner i størrelsesklassen 12-23 tonn. Her til lands er 15 tonn tunge Hitachi ZX130 og denne korthekkeren ZX135US populære redskaper hos norske entreprenører.

Hitachi ZX135US-7.

De er stadig gjengangere på toppen av salgsstatistikken. Nå kommer de med -7 til slutt i modellnavnet.

– De tilfredsstiller selvsagt kravene til steg-V. Komfort og sikkerhet er faktorer som norske kunder verdsetter høyt. De japanskproduserte maskinene er i tillegg kostnadseffektive og driftssikre. Det er en sikker vinnerresept i Norge, sier Nasta AS ubeskjedent i en pressemelding.

Diesel og fortjeneste

Drivstofføkonomi er et stikkord. De nydesignede ZX130-7 og ZX135US-7 gravemaskinene reduserer drivstofforbruket med opp mot ni prosent sammenlignet med forrige modell.

Nøkkelen er Hitachi sitt bransjeledende HIOS V hydraulikksystem.

– Driftskostnader reduseres ytterligere med den nye Steg-V motoren, som ikke lenger krever et SCR-systemet. Du kan glemme urea og filterutskiftninger. I tillegg gjør det helt nye Eco gauge-systemet (indikator for drivstofforbruk) at maskinføreren til enhver tid kan overvåke og påvirke drivstofforbruket, sier Nasta.

Maskinutstyr kan raskt og effektivt byttes via det nye utstyrsstøttesystemet på monitoren. Det gir maskinføreren økt kontroll og fleksibilitet. Samme maskin kan arbeide på flere deler av prosjekter, og bidrar også på den måten til bedre lønnsomhet.

Førermiljø

– Maskinførere får et tilnærmet perfekt arbeidsmiljø i de nye maskinene, sier Nasta. Intet mindre.

Hitachi ZX135US-7.

Hytta sies å være meget romslig, og støynivået i 15-tonneren er blant de laveste i klassen. Det er i tillegg 16 prosent mindre vibrasjon (ZX130-7) enn forrige serie. Førerhuset på den nye ZX135US-7 har dessuten en 15 cm bredere døråpning og betydelig økt benplass for bedre førerkomfort.

– Spaker og konsoller er synkronisert med setet. Det gjør at maskinfører er mindre sliten etter en lang arbeidsdag, forsikrer Nasta.

Utsikt og kamera

Hitachi har prioritert utsikten over arbeidsplassen. Aerial Angle kamerasystem gir et enestående 270-graders fugleperspektiv, og maskinførere kan nå velge mellom seks ulike alternativer for sikt rundt maskinen.

LED arbeidslys og vindusviskere som dekker et stort område er også faktorer som sørger for at maskinførere vil jobbe sikkert og trygt, også under krevende forhold.

De nye ZX130-7 og ZX135US-7 gravemaskinene er konstruert for å vare, og testes grundig i Japan før transport til Norge. Slitesterke komponenter benyttes overalt på maskinene, inkludert et understell med ytterligere økt holdbarhet.

Designendringer letter vedlikehold og rengjøring av maskinene. For eksempel har det utvidede radiator dekselet på ZX135US-7 plass til et større batteri, og gir enkel tilgang til radiator og luftfilter.

Maskinovervåking

Hitachi og Nasta tilbyr en rekke tjenester som sikrer maskineiere full kontroll. Eksterne maskinovervåkingssystemer sender daglig driftsdata via GPRS og satellittsystem fra gravemaskinene til Global e-service systemet. Informasjonen kan oppsummeres i månedlige rapporter per e-post eller i Consite Pocket app. Sistnevnte vil også gi alarmer ved potensielle problemer med maskinene.

Høye forventninger

– Design og utvikling av de siste Zaxis-7 midi gravemaskinene er gjort i samarbeid med maskinførere. Hitachi og Nasta har en felles grunntanke: Å hjelpe maskinførere og maskineiere å nå sine mål, sier Wilbert Blom i pressemeldingen fra Nasta.

Han er produktsjef hos Hitachi Construction Machinery (Europe) NV.

Lars Engmark, salgssjef i Nasta AS.

Importør Nasta AS har allerede en kø av entreprenører som vil kjøpe maskinene når de første kommer inn på tomta i Larvik til høsten.

– Vi er stolte av å presentere nyhetene til våre norske kunder. Det er knyttet høye forventninger til nykommerne. Kanskje spesielt korthekkmodellen ZX135US-7. De første av disse svært populære 15-tonnerne kommer til Norge i september. Det er en lang kø av kunder vi gleder oss sammen med, sier salgssjef Lars Engmark hos Nasta.