Kjempeavtale om knuse- og prosessanlegg

Nordic Bulk AS er tildelt intensjonsavtale av Nordic Mining for levering av prosessanlegget til Engebø Rutil- og Granatprosjekt.

Engebø-forekomsten er en betydelig mineralressurs bestående av høyverdig rutil og granat. Den kystnære beliggenheten muliggjør kostnads- og miljø-effektiv transport av de prosesserte mineralene ut til markedene.

Nå har Nordic Bulk AS fått sin største avtale noensinne med prosjektet.

Annonse

Intensjonen er at Nordic Bulk får EPCkontrakt, og tar ansvaret for utvikling og levering av hele prosessanlegget til prosjektet. EPCkontrakten har potensiale på 5-600 mill og skal utvikles og forhandles ferdig til høsten 2021.

Kostnader og kvalitet

Den valgte løsningen er utviklet i samarbeid med Nordic Mining´s prosjekt-team gjennom en periode på ca tre år.

FORNØYD: Ledergruppen i Nordic Bulk, samt selskapets prosjektleder for Engebø-prosjektet. Fra venstre: Atle Maudal, Sjur Bjerke, prosjektleder Anders Ask, daglig leder Peder Egeland, Jone Mæland og Karstein Øvstebø. De er alle fornøyd med den nye avtalen (selv om de ikke ser sånn ut på bildet).

– Vi har lykkes å finne en kostnadseffektiv løsning med relativt kort byggetid, uten å gå på kompromiss med kvaliteten, sier selskapet i en pressemelding.

Leveransen består av et grovknuseverk som skal stå inne i fjellet nær gruva i Engebøfjellet. Ved Førdefjorden ligger prosessanlegget som består av finknuseverk, våtprosess-anlegg, tørrprosess-anlegg, lagertanker, utlaster til skip og en hel rekke transportbånd og elevatorer mellom de ulike seksjonene.

Oppstart i 2024

De ulike anleggene leveres med tilhørende bygg. Oppstart av prosessanlegget er planlagt til første kvartal i 2024, mens leveranse og montering blir andre halvår 2023.

– For oss er dette en unik mulighet til å benytte hele spekteret av kompetanse vi har bygget opp gjennom snart 30 år i bransjen, sier daglig leder Peder Egeland.

Han takker for tilliten og er glad for at en norsk leverandør er valgt. Dette er den største kontrakten selskapet noen gang har blitt tildelt, og vil resultere i doblet omsetningen de kommende årene.

Større oppdrag og nye arbeidsplasser

– Kontrakten vil gi nye arbeidsplasser og gir oss en mulighet til å vokse og ta større oppdrag i et voksende marked både i Norge og utlandet. Vi er opptatt av å fortsatt være til stede for eksisterende kunder og bygge anlegg for både store og små kunder. For oss er det viktig å bevare det gode samarbeidet med kundene som har vært med oss gjennom mange år samtidig som vi bygger organisasjonen videre, sier Egeland.

Nordic Bulk AS leverer anlegg til bergverks- og mineralindustrien, som pukk og grustak, smelteverk, gjenvinningsanlegg og gruvedrift. Selskapet har hovedkontor på Forus (Sandnes) og er i dag på 32 ansatte, de fleste med lang erfaring fra bransjen. Selskapet ble etablert i 1993 og omsatte i 2020 for NOK 183 mill. Kundene er hovedsakelig norske, men flere jobber har de senere årene kommet fra de skandinaviske landene og nå nylig en ordre fra UK.