Glørstad selger Hitra Anleggservice

Anders Glørstad selger det meste av Hitra Anleggservice AS. KI Investeringsselskap overtar aksjene, og får Glørstad inn på eiersiden.

HITRA: – Endelig er det offentlig! I går ble mine ansatte informert. Det er en dag jeg har gruet meg, men det gikk meget godt. De står meg i ryggen. Det betyr ALT for meg. Nå starter en ny reise. Jeg er mer gira enn noen gang. Jeg er en stolt HAS-er. Nå får jeg være med på reisen videre, og samtidig ta del i et selskap som mener alvor.

Det skriver Anders Glørstad i et innlegg på Facebook, etter at det ble kjent at KI Investeringsselskap kjøper 75 prosent av aksjene i Hitra Anleggservice AS.

Annonse

Anlegg, drift og skifer i Hitra Anleggservice

Hitra Anleggservice AS (HAS) ble stiftet av Jarle K. Glørstad i 1992, fundert på aktivitet fra 1963. I 2011 tok sønnen Anders Glørstad over den daglige driften.

Det er i dag 36 ansatte i HAS, og bedriften forventer å omsette for NOK 75 mill. inneværende år.

Bedriften er en av de største på Hitra og Frøya innen anleggsbransjen. Størstedelen av oppdragsmengden kommer fra øyregionen. HAS har og drifter også et eget skiferbrudd med uttak av skifer og masser for salg.

Fornøyde ledere etter at avtalen er inngått. Fra venstre: Lasse Høyem (KI), Tor Magne Langø (daglig leder HAS) og Anders Glørstad. (Foto: KI Investeringsselskap AS)

– Både eier Anders Glørstad i HAS og administrerende direktør Lasse Høyem i KI ser for seg en mer helhetlig satsing og forsterket evne til å gjennomføre løpende og flere anleggs- og eiendomsprosjekter. Vi blir klart sterkere sammen. Det vil gi oss flere muligheter sammen fremover, sier KI Investeringsselskap AS i en pressemelding.

Fortsetter som før

HAS skal fortsatt drives som et selvstendig selskap. Kundene i HAS vil ikke oppleve noen endringer fremover. HAS skal være like konkurransedyktige og vil med sin dyktige stab fortsatt ha kunden i fokus.

KI Investeringsselskap AS er fornøyd med et oppkjøp som styrker selskapets kompetanse og kapasitet innen bygg og anlegg.

Daglig leder Tor Magne Langø i Hitra Anleggservice AS er også veldig fornøyd med den inngåtte avtalen.

– Eier Anders Glørstad har god støtte fra ansatte, ledelse og fra sin familie i det valget han nå har tatt, sier Langø i pressemeldingen fra KI. Her presiserer han at driften i HAS fortsetter som tidligere.

Graveservice og Anleggservice

KI Investeringsselskap eier flere entreprenørselskaper. Deriblant Hitra Graveservice AS (HGS).

Også der er man storfornøyd med å få «naboen» inn i samme selskap.

– Ja, dette er bra! Vi er glade for å få Hitra Anleggservice med på laget, sier daglig leder Randi Schei i Hitra Graveservice.

Det selskapet skal fortsette sin egen drift som før, uavhengig av oppkjøpet av Hitra Anleggservice (HAS).

– Et løpende samarbeid mellom HAS og HGS vil fortsatt avklares løpende mellom de respektive daglige lederne som i dag. Denne avtalen bidrar nå til at våre samlede anleggsvirksomheter dekker de fleste oppdragsstørrelser innen anleggsfaget i øyregionen, skriver KI i pressemeldingen.

Investerer seg større

KI Investeringsselskap AS er i sterk vekst (pluss-sak, krever login) . Selskap ble i dagens form stiftet i 2018, bygget på virksomheter som strekker seg lenger tilbake i tid. Selskapet er hel- eller deleier i en lang rekke selskaper på kysten av Trøndelag.

Etter integrasjonen med Hitra Anleggservice vil KI-konsernet bestå av 48 selskaper på Frøya, Hitra og på Fosen og andre steder i midt Norge. Samlet har disse over 300 ansatte.

– Vi har sterk lokal forankring gjennom lokalt eierskap og mange dyktige medarbeidere. Vi ønsker å utvikle våre virksomheter og skape nye selskaper framover. Vi ønsker å være en spennende organisasjon for mennesker som vil noe. Vårt fokus rundt vår definerte verdikjede består i hovedsak av eiendomsutvikling, eiendomsdrift, faghandel, entreprenørvirksomhet, reiseliv, renhold, avfall, handel og media. Vi har stor tro på Trøndelagskysten. Vi blir bedre rustet til å møte framtida sammen, sier administrerende direktør Lasse Høyem i KI Investeringsselskap AS.

Fornøyde partnere

Han sier seg meget fornøyd med å få Anders Glørstad og teamet hans med på laget og som partner i KI. Glørstad er ikke mindre fornøyd. Selv droppet han ut av skolen i 2000, og begynte å kjøre maskin i firmaet til sin far Jarle.

ERFARING: Bilde fra 2020. Anders Glørstad sammen med far Jarle Glørstad (75), som fortsatt jobber på. (Foto: Jørn Søderholm)

Fra 2006 fikk han mer av det administrative ansvaret. Det ble arbeid utført på kvelds- og nattestid, etter å ha vært ute i maskinen hele dagen. I 2011 overtok han alle aksjene i selskapet som i dag er den største entreprenørvirksomheten i området.

– Utviklingen har vært enorm. Vi har vokst fra å være en liten bedrift i 2000 med fire ansatte, frem til i dag med 38 ansatte og prosjekter over hele Øyregionen. Å bli såpass stor krever mye, både internt og av meg mentalt, sier han.

Gikk på smell

Glørstad fortalte i en reportasje i Anleggsmaskinen i fjor litt om hvordan han selv gikk på en smell  etter mye hardt arbeid over tid. Han omtaler selskapet som sitt barn – i tillegg til to flotte bonusbarn.

Selv skal han jobbe videre med å bygge selskapet, bare i en ramme som gir større muligheter for vekst og utvikling.

– Det vil det fortsatt være. Men i steded for å oppdra det alene er vi nå flere om omsorgen. Jeg vil fortsatt være Hitra Anleggservice AS. Folk finner meg på akkurat samme plass som før, sier en stolt, glad og ydmyk Anders Glørstad i innlegget på Facebook.