Verdens sterkeste rivningsrobot

Dette er nye Brokk 900. Den er intet mindre enn verdens største, sterkeste og mektigste rivningsrobot. 11 tonns maskin med ytelse som en 18 tonns gravemaskin. Bærer en 1500 kg pigghammer eller en roterende bom. Tunnelpigging, kanskje…?

– Brokk introduserer den helt nye Brokk 900, verdens største og mektigste rivningsrobot. Den er bygget på og forbedret av suksessen til forgjengeren, og tar et stort steg opp i
kraft og ytelse.

Det går fram av en pressemelding fra rivningsrobotspesialisten Brokk.

Annonse

De har nå lansert sin største og sterkeste rivningsrobot, og krever å bli trodd på at dette også er verdens største og sterkeste i kategorien.

Tunnelpigging med Brokk 900

Selv mener de den kan være en utmerket maskin til tunnelpigging, for eksempel.

Brokk 900 har 25 prosent mer kraft enn forgjengeren 800. Med Brokks egen SmartPower-teknologi sies den å også levere påliteligheten man forventer av en maskin i toppklasse.

Det kommer to modeller:

  • Standard Brokk 900, med den kraftigste pigghammeren som noensinne har blitt satt på en rivingsrobot
  • Brokk 900 Rotoboom, med en høy presisjonsroterende bomsystem.

– For ti år siden introduserte vi Brokk 800. Den har vært verdens største rivningsrobot fram til i dag. Nå introduserer Brokk å neste generasjon med den helt nye Brokk 900. Vi har lært av suksessen og erfaringer fra forgjengeren, og utviklet den nye roboten for å møte ekstreme krav til tøffe harde bergarter både over og under bakken, sier Brokk i pressemeldingen.

Sterkere, men ikke tyngre

Brokk 900 er et stort steg opp fra forgjengeren på mange måter.
Design og konstruksjon av maskinen forsterkes.
Kapasiteten økes.
Driften er (enda) mer presis.
Den nye pigghammeren er kraftigere.

Størrelse og vekt er likevel omtrent den samme som på forgjenger 800.

Standard Brokk 900 leveres med mulighet for to forskjellige hydrauliske pigghammere. Begge er kraftigere enn pigghammeren til forgjengeren Brokk 800.

Du kan får den med en BHB 1500, en 1500 kilos hammer for den absolutt hardeste steinen du kommer i nærheten av. Eller du kan få den med en BHB 1300, en litt lettere hammer for maksimal produktivitet i tyngre arbeid med rivning av betong. Når forholdene ikke krever maks slagenergi, kan denne hammeren være et fullgodt alternativ.

Enkelt å bytte redskap

– Den har høy slagfrekvens og er mer hendig størrelse for å holde produktiviteten oppe. Som med alle andre Brokk-roboter er det naturligvis enkelt å bytte mellom pigghammer og annet utsyr som er tilpasset arbeidsoppgavene, sier Brokk.

Til å drive hammere, saker og andre redskaper har maskinen en hydraulisk oljestrøm på 230 l/min. Det er sånn cirka på nivå med en 18-19 tonns gravemaskin.

Brokk 900 med Rotoboom roterende bom

Brokk 900 med Rotoboom roterende bom

Brokk 900 Rotoboom er redskapen for jobber der tilgang og presisjon er viktigere enn brutal kraft. En 360 graders roterende bom kan få piggen eller saksa inn på steder du ellers ikke hadde kommet til. Den har en 360-graders kontinuerlig bomrotasjon, med jevne bevegelser for maksimal presisjon. Den kommer med Brokks patenterte varmebeskyttelse for pigghammeren.

Elektrisk eller diesel

Begge Brokk 900-modellene leveres med mulighet for elektrisk drivstoff eller diesel, der den elektriske varianten er basert på kabel og nettstrøm. Dieselmotoren er som seg hør og bør en steg 5-motor.

– Og til slutt vil vi nevne at brukervennligheten også har økt et hakk for den nye Brokk 900. Selv om maskinen er stor og veier over 11 tonn, er den designet for å bli betjent av én person. Alt i alt representerer den nye Brokk 900 det vi er kjent for: Mer kraft i en kompakt og smart pakke, sier administrerende direktør Martin Krupicka i Brokk.

Levering av nye Brokk 900 vil starte i slutten av andre kvartal 2021.