Mekanikerens drømmebil

Er dette mekanikerens drømmebil? Boreriggspesialisten RSG Maskinteknikk fikk nylig levert ny servicevogn og rullende verksted. Paltek stod (igjen) sentralt i leveransen.

– Et komplett rullende verksted.

Det sier Paltek i en pressemelding om leveransen av en ny servicevogn til RSG Maskinteknikk. De fleste som har vært borti skruing i felt vil antakelig være enig i det.

Annonse

Bygget på Volvo FH

Paltek servicepåbygg på en Volvo FH.

Paltek servicevogn med 2,7 tm kran.

Dette er en av de større servicebilene vi har sett. Den er bygget på en Volvo FH 420 4×2. Bilen er utstyrt som seg hør og bør med det meste av godsaker, i et tett samarbeid mellom RSG og Volmax på Råde.

Påbygget med innhold er levert av Paltek. Utstyret i dette rullende verkstedet gjør denne bilen til en av de best utstyrte servicevognene en kan finne i Norge.

Verkstedet er utstyrt for service på alle typer anleggsmaskiner. Det er også spesialutstyrt for service og vedlikehold av borerigger, inkludert overhaling av bormaskiner på flere hundre kilo. Maskinene løftes inn i verkstedet med en 2,7 tonnmeter Palfingerkran, og monteres på en jigg på et spesialkonstruert hydraulikkbord. Bordet har avrenning av hydraulikkolje ned i spilloljetanken som er montert under bilen.

Hydraulikk og godsaker

Her bor også stor hydraulisk drevet generator som gir hele 16 KW, og som brukes til å drive forskjellig utstyr i verkstedet.

I tillegg er det montert en stor forbruksbank, som lades av generator, landstrømstilkobling eller gjennom bilens dynamo.

Seks kraftige lamper, åtte meter over tak. Lyser opp hele bruddet, om nødvendig.

Verksted med dreiebenk og mye andre godsaker.

Kranen løfter borhammere rett inn i verktstedet.

Øvrig utstyr? Oh yes. Vi nevner godsaker i fleng:

  • Innebygget høytrykksvasker med en romslig vanntank.
  • Hydraulikkpresse.
  • Slangepresse med bakkesett.
  • Dreiebenk med fres.
  • Mildt sagt komplett verktøysett.
  • Luftdrevet lysmast med seks kraftige arbeidslys – hver på 9500 lumen. Strekker seg åtte meter over tak, og vil lyse opp et helt steinbrudd om nødvendig.
  • Og mye, mye mer.

– Nytt og riktig utstyr gjør hverdagen langt mer effektiv for oss. Da kan vi gi kundene bedre service, sier daglig leder Lars-Fredrik Andreassen i RSG Maskinteknikk i pressemeldingen fra Paltek.

RSG Maskinteknikk drives av Lars-Fredrik Andreassen. Selskapet har fire ansatte, hvorav tre er ute og skrur. Etter sommeren kommer ytterligere én mekaniker inn på laget. Bedriften har mye å henge fingrene i, og server kunder over hele østlandsområdet.