Bertelsen & Garpestad kjøper fly med Velde og Erling Braut Haaland

Nå har Bertelsen & Garpestad og Velde kjøpt privatfly til 25 millioner – sammen med Erling Braut Haaland.

En av Bertelsen & Garpestad AS sine dumpere, på E6 Helgeland sommeren 2019. (Foto: Jørn Søderholm)

Entreprenør Bertelsen & Garpestad investerer sammen med pukkkjempen Velde Industri i en maskin med en vesentlig høyere kilospris enn den øvrige maskinparken der i gården.

Nå har de nemlig kjøpt et privatfly, sammen med fotballspiller og superstjerne Erling Braut Haaland.

Annonse

Det framgår av en artikkel hos E24.

Piper M600 privatfly

Fotballstjernens far Alf Inge Haaland er med på investeringslaget. Sammen har de to entreprenørene og far og sønn Haaland investert i et énmotors Piper M600 turboprop. Verdien blir antydet til 25 millioner kroner.

Piper M600, énmotors turboprop fly. (Foto: Piper Aircraft)

Flyet er fra 2017 og skal ankomme Sola om kort tid.

Eierne har etablert selskapet Sola M600 AS, som formelt skal eie flyet. Selskapet har base på Stavanger lufthavn, Sola.

Flyentusiast Jarle Finsveen er styreleder i selskapet. Han er ordknapp når det gjelder selskapets virksomhet og hva superstjernen Erling Braut Haaland skal bruke flyet til.

– Jeg kan bekrefte at flyet skal brukes av eierne, og at det kan benyttes i hele Norge og også i utlandet. Det skal ikke leies ut til eksterne kunder, sier Finsveen til Aftenbladet/E24.

Finsveen driver også annen virksomhet innen flyutleie. Daglig leder og storeier i Velde-konsernet, Egil Velde, har selv flysertifikat.

– Bertelsen & Garpestad og Velde Industri er entreprenører som har oppdrag rundt i hele landet og litt i utlandet. Det er praktisk for dem å ha dette som et alternativ når de skal komme seg rundt, sier Jarle Finsveen.

– Og også for Erling Braut Haaland når han for eksempel skal fly fra Dortmund til Madrid, London eller Manchester?

M600 er toppmodellen fra flyprodusenten i Florida. Det er eneste maskinen i sin klasse utstyrt med avionikk som gjør at flyet kan lande seg selv automatisk.