Wacker Neuson deler batteri med Bomag

Utvalget av stampere og hoppetusser på batteri blir større. Nå skal Bomag bruke batterier fra Wacker Neuson.

Wacker Neuson og Bomag har blitt enige om å bruke samme batterier på stampere og mindre komprimeringsutstyr fra kommende høst.

– Kunder som investerer i batteri og lader kan bruke disse på et større utvalg utstyr. Det vil spare kundene for kostnader og øke utbredelsen av utslippsfritt utstyr på bygge- og anleggsplasser.

Annonse

Det sier Wacker Neuson og Bomag i en felles pressemelding.

Her understrekes det også at denne delte batteriplattformen vil forenkle logistikken på byggeplasser ved at man ikke trenger (enda) flere forskjellige batterier og ladere.

Utslippsfri byggeplass

– Vi mener sterkt at mange bygge- og anleggsplasser kan drives helt uten direkte utslipp. Spesielt i urbane områder, sier Stefan Pfetsch i pressemeldingen.

Han er administrerende direktør for Wacker Neusons senter for komprimeringsutstyr, på fabrikken i Reichertshofen.

Han mener Wacker Neusons utskiftbare batteri kan drive et bredt utvalg grunnarbeidsutstyr.

– Ved å åpne for at en annen produsent kan bruke vårt batteri bidrar vi til å sette ytterligere fart i utbredelsen av utslippsfritt utstyr. Dette understreker Wacker Neusons forpliktelse til å få ned karbonutslipp raskt, sier Pfetsch.

Bomag lover en batteridrevet stamper til lansering i september i år. Andre produkter har «kommet langt i utvikling», men Bomag går ikke ut med informasjon om størrelse eller info om eventuelt øvrig komprimeringsutstyr de planlegger å elektrifisere med batterier fra Wacker Neuson.

– Gjennom vårt samarbeid med Wacker Neuson kan vi med erfaringene fra to innovative utstyrsprodusenter tilby kundene større verdi gjennom bruk av utslippsfritt utstyr, sier president Ralf Junker i Bomag Group.

Batteridrevet småutstyr

Wacker Neuson har inntatt en ledende rolle i utvikling av batteridrevet mindre utstyr, fra mingravere og -lastere til komprimering og betongvibrering.

Samme batteri brukes på hoppetusser, stampere og betongvibrator.

Den utskiftbare batteripakken lanserte de i 2014. Batteriplattformen brukes i dag på tre vibroplater, tre stampere og én betongvibrator. Alle batterier i dette systemet og alle tilhørende maskiner fra samarbeidspartnerne skal kunne brukes om hverandre.

I Norge importeres Bomag av Hesselberg Maskin. Innholdet i den omtalte pressemeldingen er alt de har fått vite om Bomags batteriplaner også hos Hesselberg.

Også innenfor mindre, batteridrevet håndholdt verktøy har aktører gått sammen i en felles batteriplattform. Metabo deler sine 18V batterier med hele 19 aktører innenfor hver sine nisjer. Bosch annonserte sist sommer et batterisamarbeid med noen få andre aktører, i et samarbeid som sies å bli større.