Takeuchi åpner delesenter og salgskontor i EU

Takeuchi styrker seg i Europa. Åpnet nylig delesenter i Nederland og europeisk salgskontor i Tyskland. – Raskere levering, sier den nye norske Takeuchi-importøren EMSG Norge AS.

Maskinprodusenten Takeuchi styrker sin stilling i Europa. I mars åpnet den japanske produsenten et delesenter i Nijmegen i Nederland, og et salgskontor i Düsseldorf i Tyskland.

Det skal gi muligheter til bedre service overfor eiere av Takeuchi maskiner.

Annonse

Bedre tilgang

– Tidligere har vi måttet bestille deler fra Japan. Med et nytt delesenter i Europa vil vi ha bedre tilgang på deler. Det gir raskere leveringer til kunder, sier daglig leder Finn Thrane Johansen i EMSG Norge AS.

Selskapet har siden årsskiftet hatt agenturet på Takeuchi, i tillegg til Hyundai som de hadde fra før.

Delesenteret er på drøyt 8 700 kvadratmeter lagerplass. Det mener Takeuchi skal være stort nok til å forsyne hele det europeiske markedet med deler.

– Salget øker jevnt og trutt. Det nye delesenteret vil gi betraktelig bedre kundeservice og styrke Takeuchis merkestyrke. Vi vet at styrking av ettermarked støttesystem er viktig. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre den, sier president Toshiya Takeuchi i en pressemelding fra Takeuchi.

Salgskontor i Tyskland

Samme dag som det nye delesenteret åpnet i Nederland, åpnet Takeuchi også et representasjonskontor i Tyskland. Dette skal være kontaktpunkt for forhandlere i Europa, inkludert EMSG Norge AS.

– Vårt nye representasjonskontor skal ta imot ordrer på maskiner og delebestillinger. Det skal også ha oppsyn med driften av det europeiske delesenteret i Nederland. Kontoret blir godt bemannet med både personell fra vårt japanske morselskap og lokal kompetanse. Vi er trygge på at det skal bli en stor suksess, sier global salgssjef Clay Eubanks i Takeuchi.

Takeuchi er en japansk leverandør av kompakte lastere og gravemaskiner på hjul og belter. Selskapet ble etablert i 1963, og lanserte i 1971 verdens første minigraver.