Epiroc kjøper el-spesialist

Epiroc kjøper Meglab, et kanadisk selskap med ekspertise i å levere løsninger innen elektrifisering til tunnel- og gruvedrift. Skal støtte ved overgang til batterielektriske maskiner i tunnel og gruve.

SVERIGE / QUEBEC: Meglab har hovedkontor i Val-D’Or, Quebec, Canada.

Selskapet integrerer teknologi samt designer, produserer, installerer og støtter praktiske og kostnadseffektive infrastrukturløsninger innenfor elektrifisering og telekommunikasjon til kunder i flere land.

Annonse

Meglabs produkter inkluderer systemdesign, transformatorstasjoner, koblingsutstyr og automatiseringssystemløsninger som trengs til infrastrukturen i elektrifisering av tunnel- og gruver, ladeløsninger for utstyr. Digitalisering og automatisering av driften er også med.

Meglab har mer enn 240 ansatte og en omsetning i 2020 på rundt 335 millioner svenske kroner.

– Epiroc er stolt over å være ledende leverandør av batterielektriske maskiner til tunnel- og gruveindustrien. De vil forbedre kundenes arbeidsmiljø og senke utslippene, samtidig som produktiviteten økes. Oppkjøpet av Meglab vil styrke vår kapasitet til å levere infrastrukturen som kreves når tunnel- og gruvevirksomhet går over til batterielektriske maskiner. Det sier CEO og konsernsjef Helena Hedblom i Epiroc.

Oppkjøpet forventes gjennomført i løpet av andre kvartal 2021. Kjøpesummen blir ikke kunngjort, fordi den «er ikke vesentlig i forhold til Epirocs markedsverdi». Meglab blir en del av Epirocs divisjon Parts & Services, som fortsatt er basert i Canada