45 prosent mer boring med ny Sandvik DTH borkrone

Brønnborere, se her. En ny Sandvik DTH senkeborkrone i selvherdende metall skal lage mer hull for pengene. PowerCarbide SH69 byr på opptil 45 prosent lengre levetid. – Mer boring og mindre bytting i harde fjellforhold. Et DTH-gjennombrudd, sier Sandvik.

– Sandvik introduserer PowerCarbide SH69, et viktig DTH-gjennombrudd.

Det opplyser Sandvik i en pressemelding.

Annonse

Litt begrepsoppklaring før vi går videre: DTH står for «Down The Hole», og er en forkortelse som brukes på senkeboring. Altså det vi vanligvis kaller brønnboring.

PowerCarbide hardmetall

Nå har altså Sandvik kommet ut med en ny borkrone til senkeboring. Den går inn i serien av Sandviks beste hardmetallkvaliteter – samlet under navnet PowerCarbide, som byr på styrke, hardhet, seighet og slitestyrke.

Det er egenskaper som verdsettes høyt hos borkroner. Mange vil mene også er gode menneskelige egenskaper, men det er en annen sak.

– SH69 er en ny PowerCarbide-kvalitet som er utviklet spesielt for senkboring. Den kan øke levetiden til senkeborkroner med opptil 45 prosent, opplyser Sandvik i pressemeldingen.

Sandviks selvherdende (SH) hardmetallkvaliteter har homogene egenskaper i hele materialet og har evnen til å bli mer robust og mer slitesterk når du borer. De patenterte materialegenskapene bidrar til ekstra styrke og holdbarhet.

Godt for hardt fjell

– SH69 er spesielt egnet for harde og forslitende fjellforhold. Derfor kan Sandvik sine senkeboringskunder som står overfor disse fjellforholdene oppnå opptil 45 prosent lengre levetid på senkborkroner. Dette betyr økt produktivitet og lønnsomhet. Det bidrar også til å forbedre sikkerheten.

– Sikkerheten? Jaha, hvordan det?

– Mye mindre behov for bytte av senkborkroner. Det reduserer risikoen for skader i prosessen, sier Sandvik.

– Den nye SH69 er virkelig et viktig gjennombrudd i utviklingen av hardmetall. Vi kan nå tilby våre kunder innen senkboring en klasseledende hardmetallkvalitet som kan utgjøre en stor forskjell i ytelse, produktivitet og bærekraft. Med mindre forbruk er det klare CO2-avtrykksbesparelser fra både produksjon og logistikk, sier Xueying Hai.

Forskning innen hardmetall

Han er produktsjef for senkborkroner i Sandvik Mining and Rock Solutions.

En stor del av suksessen til Sandviks PowerCarbide -serie er selskapets markedsledende forskning og utvikling innen hardmetall. Sandvik kontrollerer hele verdikjeden, fra egen wolframgruve til produksjon av stifter og borkroner.

– Takket være de nyeste utviklingsressursene og det tette samarbeidet med våre kunder, kan vi fortsette vår lange tradisjon med å være markedsledende innen hardmetallinnovasjon. Med PowerCarbide kan vi tilby de fleste kunder noe ideelt for deres spesifikke forhold. SH69 styrker virkelig tilbudet. Det er virkelig innsiden som betyr noe, sier Hai.