Tverås fikk første sykehus-kontrakt etter Skanska-brudd

Tverås Maskin & Transport AS er innstilt til totalentreprisen for grunnarbeid på det nye Sjukehuset Møre og Romsdal (SNR) i Molde. Det er første kontrakt etter at byggherren avlyste med Skanska på grunn av for høy pris.

STJØRDAL / HJELSET: Stjørdal-baserte Tverås Maskin og Transport AS har blitt innstilt på kontrakten med grunnarbeid på det nye sykehuset Møre og Romsdal på Hjelset ved Molde.

Opprinnelig skulle Skanska hatt en totalentreprise på bygging hele sykehuset. Den ble kansellert av byggherren som følge av uenighet om totalpris.

Annonse

I stedet vil Helse Møre og Romsdal dele utbyggingen opp i flere entrepriser. Grunnarbeidkontrakten med Tverås er den første kontrakten som blir tildelt etter avlysingen med Skanska

Leverer godt arbeid

– Vi er glad for å kunne innstille Tverås til oppdraget. De er en solid aktør som allerede leverer godt arbeid for oss under Skanska-kontrakten som pågår på sykehustomten. Vi ser fram til det videre samarbeidet med dem, sier Heidi Nilsen, leder for prosjektstyret for SNR i en pressemelding.

Kontrakten blir signert etter utløpet av karensperioden, 6. april. Da blir også kontraktssummen offentliggjort.

Oppstart i juni

Deretter vil man i samarbeid komme frem til ein plan for gjennomføring av oppdraget. Oppstart er planlagt i juni i år, skriver Helse Møre og Romsdal i meldingen.

Oppdraget omfatter blant annet graving, sprenging og flytting av masser, sprenging av fjell og peling, legging av bunnledninger, trekkerør for elektro og vann- og avløpsrør, samt klargjøring for fundamentering.

Etter grunnentreprisen har SNR-prosjektet åtte tilbudskonkurranser ute i markedet. Ved midtnatt 25.mars gikk fristen ut for å be om å bli prekvalifisert til oppdraget om fundamentering, råbygg og tett bygg. Flere aktører har meldt interesse for å delta på det.