Nytt merke: Tar inn Indeco pigghammere til Norge

På leting etter en ny pigghammer? Magnus Henriksen og Sørlandets Bedriftsservice AS tar nå inn Indeco hammere, for gravemaskiner fra 500 kilo til 140 tonn.

– Vi planlegger å selge dette direkte til maskineiere, for å unngå fordyrende ledd. Vi satser på hammerene nå i første omgang. Men vi har agentur på alt de produserer og leverer.

Det sier daglig leder Magnus Henriksen i Sørlandets Bedriftsservice AS.

Annonse

Selskapet har nå i vinter fått agenturet på utstyr fra italienske Indeco, som lager et bredt spekter av hydraulisk og mekanisk redskap til anleggsmaskiner.

Merket har ifølge Henriksen ikke vært tilgjengelig før nå, men sies å være en stor produsent på verdensbasis.

Sørlandets Bedriftsservice AS

Sørlandets Bedriftsservice AS selger fra før OEM hydrauliske motorer/pumper til de fleste merker gravemaskiner.

Selskapet selger også skuffer og utstyr til gravemaskiner og hjullastere, og er forhandler for Götene UFO, Rototilt, SE Equipment og SB Gravetilbehør.

Nå tar de altså inn et agentur til, på redskap uten forhistorie i Norge. Magnus Henriksen er ikke særlig skeptisk av den grunn.

– Indeco HP hydraulisk hammer har en uslåelig kombinasjon av kvalitet og produktivitet, som har etablert Indeco i toppen av hammerprodusenter i verden.

Dette er et enestående uttrykk for italiensk høyteknologi og byggekvalitet, sier han.

Indeco HP pigghammer

Indeco HP leveres i et spekter på 23 modeller, fra 59 til 11 050 kilo. Eller for gravemaskiner fra 0,5 til 140 tonn, om du vil. Det mener Henriksen er intet mindre enn det største utvalget av hammere tilgjengelig hos noen produsent i verden.

Vi får ikke faktasjekket akkurat den påstanden, og må be lesere som eventuelt vet noe annet om å si ifra til oss. Mange er det uansett.

De 23 hammerne leverer prestasjoner i et tilsvarende stort spekter. Slagenergi fra 160 til voldsomme 25 000 Joule, og slagfrekvens fra 460 til hissige 2040 (!) slag per minutt.

Varierer slag og energi

– Alle Indeco-hammere har et spesielt intelligent hydraulisk system som gjør at de automatisk kan variere slag og energi på slagene i henhold til hardheten til materialet som rives. Dette optimaliserer det hydrauliske trykket som leveres av maskinen, og forbedrer dermed produktiviteten og forbedrer den totale ytelsen, sier han.

Lesere med nerdeaktig forhold til pigghammere vil muligens nikke anerkjennende til at Indeco HP er utstyrt med en synkronisert intern distributør justert med stempelet.

De har oljeputer for vibrasjonsdemping og et kort hydraulisk strømningsmønster. Det gjør det mulig å fullstendig fjerne pakninger i fordelingsområdet.

Johan Remington Staahl

For noen høres det ut som en tullesetning som kunne kommet fra Rune Nilsson-karakteren Johan Remington Staahl i NRK-programmene Lønsj og Landsmøte.

Men dette er i følge Henriksen en eksklusiv funksjon hos Indeco og avgjørende faktor for å forlenge hammerens levetid og redusere nedetiden.

Levetiden sies også å ha godt av at Indeco bruker et spesielt lavlegerte stål, utelukkende produsert i henhold til Indecos egen formel. Hammerhuset har fått ekstra styrke gjennom bruk av Hardox stål. Stempelet er delt i to, for større slagkraft og lavere driftskostnader.

Sentralisert smøresystem

Det sentraliserte smøresystemet gjør at skyvedelene forblir smurt selv når hammeren fungerer horisontalt.

Det reduserer slitasje på komponenter betydelig, og forlenger levetiden. Indeco HP er pigghammere med høyeste produktivitet og kvalitet. Høy ytelse, uavhengig av modellstørrelse.

– Slagenergi og -frekvens justeres automatisk, og det hydrauliske systemet bidrar til å spare drivstoff. Dette er godsaker, forsikrer Magnus Henriksen.