Nytt, nordisk system for 3D maskinstyring

Nordiske L5 Navigation lanserer et nytt 3D gravesystem. Utviklet i Norge, Sverige og Danmark. – Neste nivå i brukervennlighet, kvalitet i og arbeidsflyt, sier L5.

Det nordiske selskapet L5 Navigation satser stort innen maskinkontroll og måleteknikk.

De har nå inngått et nytt samarbeid med det det danske maskinkontroll-selskapet Unicontrol.

Annonse

– Målet er å ta maskinkontroll til neste nivå når det gjelder brukervennlighet, kvalitet og arbeidsflyt. I Norge, Sverige og Finland, sier L5 Navigation i en pressemelding.

Samarbeidet har i første omgang gjort det mulig å lansere et helt nytt 3D maskinstyringssystem for gravemaskiner. Enkel betjening uten å gi avkall på funksjonalitet står sentralt i dette.

3D gravesystem i skyen

Kjernen i systemet er den nyutviklede programvaren Unicontrol3D, her ligger all funksjonalitet tilgjengelig, enten via skjermtasten eller ”tap-and-hold”.  Menyene er dynamiske slik at en til enhver tid har prioriterte oppgaver fremme i skjermen.

Skytjenesten Unicontrol Cloud gjør det enkelt å administrere maskiner, referansemodeller og innmålte data. Dette sikrer god dataflyt i de ulike prosjektene, og muliggjør fjernsupport.

Hardvare-plattformen består av både nye og eksisterende produkter som er nøye utvalgt basert på felles erfaring hos L5 Navigation og Unicontrol.

Alle GNSS-signaler

Som standard leveres GNSS mottakeren med full tilgang til alle GNSS signaler.

– Den nyeste sensorteknikken i vinkelsensor gir en hurtig og presis bevegelse. Summen av dette bidrar til et stabilt og nøyaktig system, sies det.

L5 Navigation og Unicontrol har gjennomført produkttesting i samarbeid med ulike kunder i Norden. Tilbakemeldingene er at systemet er lett å lære og stabilt i drift.

Daglig leder hos Unicontrol, Ehsanullah Ekhlas, er ekstremt glad for å lansere denne nyheten sammen med L5 Navigation.

– Med programvaren Unicontrol3D, en kombinert hardwareplattform og L5s tilgjengelighet og kunnskap er vi overbevist om at vi har et produkt som passer alle typer brukere og behov, sier Ekhlas.

Enkelt og funksjonsrikt

Daglig leder hos L5 Navigation AB Martin Lindgren, er imponert over Unicontrol sine evner til å bevare enkelheten i en funksjonsrik og moderne programvare.

– Det er dette som gjør det mulig for flere å ta del i fordelene med maskinkontroll og systemets fulle potensial, sier han.

Det nye systemet vil bli markedsført som L5 U3D-X og selges, supporteres og serves av L5 Navigation i Norge, Sverige og Finland. Offisiell salgsstart er 1. mars 2021.