Mineralteknikk går for TWS vaskeanlegg for masser

Knuse-, sikte- og sorteringsverk har de fra før. Nå satser Mineralteknikk også på Terex vaskeanlegg for masser.

– Vi satser nå fullt på vaskeanlegg. Vi har inngått eksklusiv forhandleravtale med Terex Washing Systems (TWS) i Irland.

Det opplyser Mineralteknikk AS i en pressemelding.

Annonse

Mineralteknikk er fra før forhandler av Terex utstyr for knusing, siktig, sortering og resirkulering av masser. Her kommer utstyret fra Terex Finlay og Terex Mineral Prosessing.

Vask av masser med TWS

Nå tar selskapet pukk, grus, rene masser og gjenvinning videre til neste nivå med vaskeutstyr fra TWS.

TWS-agenturet var inntil nylig hos konkurrenten Scandia Maskin, som gikk konkurs i januar. Mineralteknikk-eier Arne Kenneth Øvstebø kjøpte opp konkursboet. Selskapet drives videre under samme navn, med et nytt org-nr. Men nå er altså agenturet på Terex vaskeanlegg overført til Mineralteknikk AS, som også har øvrige Terex produkter.

– Med dette utvidede samarbeidet ønsker Mineralteknikk å ta eierskap til vasking og kontroll av fraksjoner, samt resirkulering av gammel masse i Norge. Vi har som mål å bli Norges mest solide tilbyder av mobile, semimobile og stasjonære vaskeanlegg til anleggsbransjen i Norge, sier eier og daglig leder Arne Kenneth Øvstebø ubeskjedent.

Selskapet har lang erfaring med leveranse av anlegg til norske pukkverk. Øvstebø ser nå fram mot et nytt kapittel innen vaskeanlegg.

Terex Washing Systems

Terex Washing Systems (TWS) er en stor aktør på resirkulering av gravemasser i toppkvalitet med høy effektivitet. TWS har 60 års erfaring med vaskesystemer. Mineralteknikk mener det gir en solid forståelse for knusing, sikting, vasking og de spesifikke utfordringene man møter når man jobber med resirkulerte materialer.

– TWS har vært i forkant for utviklingen av vaskeanlegg i Storbritannia. De har tatt knusing og sikting til et nytt nivå med fokus på verdiøkning i hele verdikjeden. Dette er maskiner i verdensklasse, med innovative løsninger, designet for maksimal ytelse og maksimal utnyttelse av ressurser for bygg- og anleggsbransjen. TWS er en anerkjent, internasjonal leverandør med et kvalitetssikret system for å oppfylle dagens strenge spesifikasjoner for et rent og fullt kontrollert sluttprodukt, sier han.

Kostnader og miljø

Øvstebø mener resirkulering av masse er en vinn-vinn for alle: Det er kostnadsbesparende, effektivt for driften og det er et bra tiltak for miljøet.

– Vi har ikke tall på hvor mange av TWS sine anlegg som er levert i Norge. De finnes i de fleste fjordarmer. Dette gjør oss óg sikre på at maskinene fungerer godt i Norsk klima, sier Øvstebø.

TWS leverer alt fra enkle vaskesikter – 2 og 3 dekker-maskiner på belter, til større modulære vaske- og gjenvinningsanlegg som tar vare på og gjenvinner opptil 95 prosent av vannet.