Marthinsen & Duvholt har signert første el-maskin-bestilling

Marthinsen & Duvholt AS rundet milliarden i fjor. Nå har de akkurat signert for en pakke på seks maskiner hos Nasta. To av dem elektriske Zeron gravere.

Den første uken i mars signerte Frank Duvholt, daglig leder hos Marthinsen & Duvholt AS, et betydelig antall nye maskiner med Nasta AS.

Det opplyser Nasta i en pressemelding.

Annonse

I tillegg til fire Hitachi beltegravemaskiner fra 27 til 40 tonn, består handelen av to helt utslippsfrie gravemaskiner av Nastas eget merke, Zeron.

Dette er maskiner som både ser ut som – og oppfører seg som – Hitachimaskiner. Forvandlingen til elektrisk drivlinje skjer i produksjonslokalene til Nasta på Bommestad.

Rundet én milliard

Marthinsen & Duvholt AS har 220 ansatte. Selskapet rundet i 2020 en stor milepæl med over én milliard i omsetning, og resultatene er svært gode.

Handlelisten

Følgende maskiner inngikk i handelen Marthinsen & Duvholt AS signerte hos Nasta i mars 2021:

  • 1 stk Hitachi ZX350-7
  • 2 stk Hitachi ZX300-7
  • 1 stk Hitachi ZX250-7
  • 1 stk Zeron ZE85
  • 1 stk Zeron ZE135

Likevel er det knyttet en viss spenning til det å investere i utslippsfrie maskiner:

– Dette blir våre første elektriske gravemaskiner. Det grønne skiftet har gitt stort fokus på utslippsfrie maskiner i anleggsbransjen. Det er både spennende og morsomt å bli blant de første som tar dette i bruk, sier Frank Duvholt i pressemeldingen.

På jobb i Oslo

Som en fremtidsrettet entreprenør, med en stor del av jobbene i sentrale strøk, ønsker selskapet å investere i den siste teknologien. Zeron-maskinene skal operere i Oslo-området, der fokuset på miljø er aller størst.

– Det er en sikkerhet for oss å vite at maskinene er basert på Hitachi. Det er et merke vi kjenner ut og inn fra et mer enn 20-års trygt og godt kundeforhold i Nasta, sier Duvholt.

Samme selger

Vestfold-entreprenøren, grunnlagt i 1998, startet det hele med maskiner og utstyr fra Nasta. Konsernkundeansvarlig Nils Arve Norendal har vært «førstelinjekontakten» til bedriften hele veien. Han ønsker å si følgende om storhandelen:

– Det varmer ekstra i hjerterota når en trofast kunde ønsker å plassere en så stor ordre hos Nasta. Det signaliserer at de setter pris på både oppfølging fra Nasta som firma, og den kvaliteten Hitachi leverer, sier Norendal.

Administrerende direktør i Nasta, Tom Johansen, er også fornøyd.

– Marthinsen & Duvholt AS har alltid vært et firma som Nasta er stolt av å levere maskiner til, og være samarbeidspartner for. Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten, og skal gjøre alt som står i vår makt for at Frank, Kenneth og de andre i M&D skal tenke på dette som en god investering, sier han.

Kenneth Lensberg, maskinsjef hos Marthinsen & Duvholt, sier seg i pressemeldingen godt fornøyd med utfallet:

– Det føles trygt å ha et godt samarbeid med en solid forankret, lokal leverandør. Produktene er førsteklasses, og dyktige mekanikere fra Nasta er alltid raske på pletten om det skulle være behov.