Nå løfter den åtte tonn

Dette er EC226, Engcons nest største tiltrotator for 19-26 tonns gravemaskiner. Løftekroken er nå godkjent for å løfte åtte tonn.

– Det er tre tonn mer enn på den forrige versjonen!

Det sier Göran Kron, konstruktør hos Engcon. Han vet hva han snakker om, for han har vært sentral i utformingen av den oppgraderte EC226 tiltrotatoren.

Annonse

Den passer til gravemaskiner på 19-26 tonn.

Nest størst

Tilten – den er nest størst i Engcons utvalg – har nå fått en oppgradering med en kraftigere løftekrok. Direkte festet på maskinen – altså ikke med HK-feste – er den nå godkjent for å løfte åtte tonn. Den forrige versjonen var godkjent for «bare» fem tonn.

Godkjenningen er gjort i henhold til standarden EN 474-1: 2006 + A6: 2019 VEDLEGG E, om du lurer.

– Det er den oppgraderte overdelen med kraftigere sideplater som har gjort oppgraderingen mulig. Løftekroken er gjort kraftigere og klarer tre tonn mer enn den forrige versjonen. Den har den også en større diameter, som gir rom for kraftigere kjetting eller løftestropper, sier Kron i en pressemelding.

Plass til grove løftestropper

– Det må da være lurt…?

– Ja, det har også vært et ønske. Enkelte førere bruker svært grove løftestropper ved tunge løft, sier Kron.

Løftekroken er som seg hør og bør CE-merket, i likhet med alle andre løftekroker som Engcon monterer på sine tiltrotatorer. Oppgraderingen gjelder med umiddelbar virkning. 8-tonnskroken er i produksjon ,og leveres nå som standard på alle direktefestede EC226 tiltrotatorer.