Kommune brøytet egne veier med leid traktor

Anbudene på brøyting ble for dyre for Senja kommune. Droppet entreprenørerer, valgte å brøyte med leid traktor og egne folk i stedet. Sjekk hva de betalte for traktorleien gjennom vinteren.

– Anbudene på brøyting ble for dyre. Derfor valgte vi å leie en traktor og gjøre jobben sjøl.

Det sier Fred Inge Fredriksen i en pressemelding fra Felleskjøpet Agri.

Annonse

Leide traktor hos Felleskjøpet

Han er virksomhetsleder for infrastrukturen i Senja kommune i Midt-Troms. Utsagnet kommer i en pressemelding om den nye utleietjenesten hos Felleskjøpet Agri.

– Brøytinga har gått veldig bra. Det har vært lite snø hittil i vinter, og brukerne er godt fornøyde med utstyret. Vi skal evaluere leieavtalen når den går ut, og finne ut hva vi har spart og hva vi skal gjøre neste år. Vi har betalt rundt førti tusen i måneden i leie, og ellers bare fylt diesel og olje, sier Fredriksen.

Ukjent kalkyle

Det framgår ikke av pressemeldingen hvilke andre faktorer kommunen har lagt inn i kalkylen av sin egen vinterdrift.

Det framgår desto mer tydelig at man er godt fornøyd med utleietjenesten og John Deere traktoren kommunen fikk leie kun for de nødvendige vintermånedene.

Leietraktor hos Felleskjøpet.

– Vi oppretta en prøveordning med egen snørydding og ba flere firma om anbud på utstyr og service. Prisene for å leie en forholdsvis ny traktor varierte lite mellom firmaene. Vi valgte Felleskjøpet på grunn av serviceapparatet, som vi kjente fra før. Fra rådhuset i kommunesentret på Finnsnes er det bare en times kjøring til Felleskjøpets verksted på Storsteinnes i Balsfjord, sier Fredriksen.

Han forsikrer at kommuneni har fått god oppfølging.

Senja kommune leide en John Deere 6155R med en Tokvam 256 THS fres, en Vplog VT 320, fronthydraulikk og frontlaster Alö Q6. Det betalte kommunen altså 240 000 kroner for å leie fra 17. november 2020 til 15. mai i 2021.