Første Hitachi serie 7 hjullastere i Europa

Hitachi ruller nå ut de første serie 7 hjullasterne i Europa. Hvor sendes de, tror du? Jo, til Norge og Nasta. Gjett om de er stolte der.

– Hitachi er stolt av å introdusere sin første Stage V-kompatible hjullaster. Den første modellen i serie 7. Designet for å gi føreren full kontroll, bransjeledende sikkerhet og høyest mulig komfort i førerhuset. Eksepsjonell effektivitet og optimal driftstid reduserer payback tiden for maskinen.

Den ubeskjedne attesten deler Nasta AS ut i en pressemelding om sin nyeste hjullaster, Hitachi  ZW220-7. Den er først ute i fornyelse av hjullasterprogrammet, etter at gravemaskinene ble fornyet i fjor.

Annonse

De aller første eksemplarene av ZW220-7 i Europa sendes ut nå i vår. Den første transporten setter kurs mot Larvik og Nasta, som dermed er først i Europa med å få inn den nye hjullastergenerasjonen.

Godt mottatt av maskinførere

Ole Kristian Skauan, Nasta.

– Serie-7 beltegravere har blitt svært godt mottatt av norske maskinførere. Vi gleder oss nå til at også hjullasterkundene får oppleve disse forbedringene når de nye serie-7 hjullasterne ruller inn i det norske markedet, sier produktsjef Ole Kristian Skauan i Nasta.

Den største merkbare endringen på de nye serie 7 hjullasterne er i hytta. Den er fullstendig redesignet fra forrige generasjon, og er spesielt designet for at førerne skal være mindre slitne og mer fornøyd etter et skift. Blant annet ved at setet og spaker har fullfjæring.

ZW220-7 sies å ha et spesielt lavt lydnivå. Tkket være elektriske spaker, ny skjermkontroller og praktisk sidebryterpanel er maskinen enkel å betjene. En 8-tommers monitor styres via et styrehjul, og et nytt sidepanel gjør lasteren enkel å operere. Og så har vi sikten, da.

– Suveren allroundsikt og intelligente systemer gjør den nye ZW220-7 til den sikreste maskinen på markedet. Aerial Angle kamera-systemet gir førerne et unikt 270 graders fugleperspektiv over arbeidsområdet, mens det bakre hindringsdeteksjons- og varslingssystemet umiddelbart varsler om noe skulle nærme seg bak maskinen. En rekke andre sikkerhetstiltak er dessuten integrert for å gjøre arbeidsplassen tryggest mulig, sier Nasta.

Innstillinger for flere førere

Teknisk sjef hos Nasta, Espen Olsen, er også meget imponert over de nye hjullasterne. Det er mange nye og spennende funksjoner. Dersom man for eksempel har mange maskinførere på en laster har det nye systemet også tatt hensyn til dette.

– Det er mange innstillinger på en ny hjullaster. På den nye serie 7 kan man lagre preferansene på inntil 10 maskinførere. Når man starter maskinen og velger sjåfør – så vil maskinen automatisk tilpasses deres egne forhåndsinnstilte preferanser. Dessuten er det gjort ergonomiske forbedringer på blant annet bremsepedalene, opplyser Olsen.

Tjener mer penger

Espen Olsen, Nasta.

Kombinasjonen av sterkt forbedret drivstofføkonomi og effektivitet gjør at ZW220-7 tjener mer penger for eieren. Raskere og mer effektive lastingsoperasjoner muliggjøres med en automatisk hastighetsreguleringsfunksjon.

Maskinen reduserer automatisk hastighet når den nærmer seg kjøretøyet som skal lastes. Det nye lastindikatorsystemet gjør at ZW-7-modellen laster mer nøyaktig, med besparelse av tid og penger som resultat. Føreren kan overvåke drivstofforbruket via ECO-måleren, og ytelsen kan økes med flere justerbare funksjoner.

Radiatoren er nå mer grovmasket og det gjør at maskinen har mindre sjanse for å gå varm. Endringer i konstruksjonen gjør dessuten lasterne nå enda mer servicevennlige.

– En allerede driftssikker hjullaster blir nå enda mer pålitelig. ZW220-7 er konstruert med enda mer holdbare komponenter, intelligente forebyggingssystemer og enkle vedlikeholdsfunksjoner, sier Nasta.

Online overvåking

Gjennom hele livssyklusen til de nye ZW-7 hjullastere, tilbyr Nasta og Hitachi et bredt spekter av tilgang til viktige data og verktøy slik at eier og operatør kan administrere maskin og maskinpark effektivt. Disse inkluderer allerede eksisterende maskinovervåkingssystemer som ConSite (en del av Global e-Service), og ConSite Pocket-appen, som hjelper til med å overvåke ytelse, spore plassering og planlegge vedlikehold.

– Mange års omfattende forskning har bidratt til utviklingen av ZW-7-serien for å sikre at den oppfyller de spesifikke kravene til europeiske kunder. Fra småbedriftseiere til store flåtentreprenører, sier Bill Drougkas i pressemeldingen. Han produktsjef for hjullastere i Hitachi Construction. Machinery (Europe) NV.

Nasta forventer de første lasterne til Norge i begynnelsen av april. Mer teknisk info om maskinene finner du her.