– Anleggsbransjen trenger flere jobber å regne på

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) etterlyser flere små og mellomstore veiprosjekter, i en kommentar til regjeringens forslag til ny NTP, som ble lagt fram i dag.

– Pilene peker ned i anleggsbransjen. Våre entreprenører melder om lavere forventninger til sysselsetting og lønnsomhet. Samferdselsutbygging er ikke noe arbeidsmarkedstiltak, men bransjen trenger at flere av de lønnsomme og gryteklare prosjektene realiseres. Slik kan entreprenørene holde flere arbeidsfolk i jobb fremover. Det skriver MEF i en pressemelding.

Svært utfordrende situasjon

MEFs administrerende direktør, Julie Brodtkorb, er klar i sin tale:

Annonse

– Våre folk trenger sårt flere jobber å regne på! Markedssituasjonen for anleggsbransjen er svært utfordrende for mange over hele landet. Vi etterlyser flere små og mellomstore veiprosjekter. Det mangler ikke på flaskehalser å utbedre eller veier å sikre. Jeg setter min lit til at Bård Hoksrud og andre prioriterer dette i forhandlingene med regjeringen, sier MEFs-sjefen, som samtidig ser noen lyspunkter i regjeringens forslag.

– Vi er svært tilfredse med at regjeringen følger opp fylkesveienes vedlikeholdsetterslep spesielt og stiller opp med en tilskuddspott, uttaler hun.