Pon Rental med utslippsfri utleie

Pon Rental er først ute med et helelektrisk utleiekonsept. Under navnet Z-rent skal selskapet tilby utleie av kun utslippsfritt utstyr.

– Ja, det er spennende. Vi har gledet oss lenge til dette. Z-rent er vår branding av utslippsfritt anleggsutstyr.

– Kun elektrisk?

Annonse

Også andre merker enn Cat

– Ja. Og eventuelt hydrogendrevet, om det kommer. Basisen er Z-line gravere. Men vi skal også ta inn annet utstyr fra andre merker, så lenge kvaliteten er god nok til anleggsplasser.

Det sier rental manager Morten Opheim, daglig leder for Pon Rental. Selskapet har fra oppstart i slutten av februar tre maskiner i utleie: To 310 og én 320. Alle tre går rett ut i utleie.

UTLEIE: Morten Opheim i Pon Rental. (Foto: Jørn Søderholm)

En intensjonsavtale med søsterselskapet Pon Equipment innebærer ytterligere 14 maskiner i løpet av 2021. Disse blir det nå søkt støtte til fra Enova. Planen er å ha «en god del» maskiner tilgjengelig til sommeren.

Lettere for små og mellomstore

– Potensialet?

– Det er stort, med mye etterspørsel. Vi ser stadig eksempler på at ett prosjekt kan ha syv firmaer som gir pris. Da er det syv som ber om pris på maskin. Men det er egentlig pris på samme maskin til samme prosjekt. Det kan være syv stykker som kjøper hver sin maskin, og av dem er det bare én som vinner prosjektet. Vi tror en leieløsning kan være mer bærekraftig i mange situasjoner, sier Opheim.

– De syv, får alle den samme prisen av deg?

– Ja. Stor som liten. Vi ønsker at det skal være konkurranse på prosjektene. Det skal ikke være bare de store som har råd ti å gi pris på slike prosjekter. Også små og mellomstore. De skal kunne gir pris på en liten jobb i Oslo, kunne få jobben og leie maskin til den. Uten å måtte investere i en maskin tre ganger dyrere enn dieselmaskin.

Egne strømløsninger

– Hva med strømtilførsel på leiemaskiner?

– Vi jobber med egne strømløsninger. Strøm kan være en mangelfaktor, spesielt tidlig i anleggsprosess. Vi ser på løsninger for å lade her. Kanskje i form av batteribank-løsninger, sier Morten Opheim.

Ladecontainer fra EST Floattech. Her på tomta hos Pon Equipment. (Foto: Jørn Søderholm)