Første el-Volvo maskiner levert

Her skriver Volvo Maskin historie, med levering av de to første elektriske Volvo kompaktmaskinene i verden. K. Baugerød Anlegg og Veidekke har ventet i to år på denne dagen.

K Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de nye elektriske kompaktmaskinene fra Volvo Construction Equipment.

Det opplyser Volvo Maskin i en pressemelding, i anledning overlevering av sine to første el-maskiner.

Annonse

Volvo ECR25 og L25 Electric ble lansert på Bauma 2019. Volvo CE-sjef Melker Jernberg nærmest. (Foto: Jørn Søderholm)

K Baugerød Anlegg bestilte sin Volvo ECR25 Electric allerede i januar 2019, mens Veidekke bestilte sin Volvo L25 Electric under Bauma i Munchen i april 2019.

Der ble begge modellene avduket første gang.

Viktig milepæl

– Volvo Construction Equipment (Volvo CE) og Volvo Maskin feirer nå en viktig milepæl i reisen mot en mer bærekraftig anleggsbransje. Denne uke fikk K Baugerød Anlegg og Veidekke overlevert henholdsvis en Volvo ECR25 Electric kompakt gravemaskin og en Volvo L25 Electric kompakt hjullaster, skriver Volvo Maskin i en pressemelding.

K Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de nye el-modellene. Begge kundene deltok da maskinene ble avduket og lansert for fagpressen under Bauma 2019 i Munchen med toppledere fra Volvo Group og Volvo CE tilstede.

– Sammen tok de et viktig steg på veien mot en bærekraftig framtid, mener Volvo Maskin.

Oslo og Trøndelag

K Baugerød Anlegg vil ta sin Volvo ECR25 Electric i bruk i arbedet med rør- og kabelarbeid i Oslo.

Maskinsjef Are Ellefsrud i Veidekke, sammen med salgssjef Kenneth Hansen i Volvo Maskin.

Veidekke vil i første omgang bruke sin Volvo L25 Electric i en jobb for Statens Vegvesen i Trøndelag.

– Våre kunder etterspør mer miljøvennlige løsninger, og vi ønsker å være i front. Den nye stillegående og utslippsfrie gravemaskinen vil også gi et bedre arbeidsmiljø både for maskinførere og andre på anlegget, sier daglig leder Sara Iselin Nysveen Bakke i K Baugerød Anlegg.

Are Ellefsrud, maskinsjef hos Veidekke legger til at de setter pris på å være blant de første til å ta i bruk en Volvo elektrisk maskin.

– Vi vil vise både kunder og samarbeidspartnere at vi tar en aktiv rolle i arbeidet for for å redusere utslipp og hindre klimaendringer, sier han.

Lover samme ytelse

Ved å erstatte dieselmotoren med 48-volt lithium-ion batterier og elektriske motorer lover Volvo at maskinene tilbyr samme ytelse som kundene forventer fra Volvo, men med null utslipp, mindre støy og vibrasjoner, og enklere vedlikehold.

Batterikapasiteten gir maskinene en driftstid på opp til et 8-timers skift ved typiske bruksområder som anleggsgartnervirksomhet, materialhandtering og annet servicearbeid. Maskinene kan lades over natt med en standard 10A stikkontakt, eller hurtiglades med en ekstern lader.

– Takk for tilliten

Maskinene ble som seg hør og bør fraktet med en elektrisk Volvo Lastebil.

– Vi ønsker å takke K Baugerød Anlegg og Veidekke for tilliten de har vist oss ved å bestille helt nyutviklede maskiner. Det er spennende å jobbe sammen med kunder som satser og investerer i ny miljøvennlig teknologi som Volvo ECR25 Electric og Volvo L25 Electric representerer, sier salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin.

Volvo CE President Melker Jernberg traff begge kundene ved lanseringen på Bauma i 2019, og sender også en hilsning til K Baugerød Anlegg og Veidekke:

– Vi er stolte av å overlevere elektriske kompaktmaskiner til dere i dag. Dere hadde tro på oss da maskinene ble lansert, og dere har tro på oss nå. Det er fint å se deres engasjement, og det er viktig at vi sammen bygger en bærekraftig framtid, der dette er en stor del. Dette er en stor dag, både for meg og for mine kollegaer i Volvo CE, sier han i pressemeldingen.