Brødrene Dahl kjøper Geosyntia

Grossisten Brødrene Dahl kjøper Geosyntia, en spesialist på geosynteter og store rør. Inngår i BDs satsing på vann- og miiljøteknikk (VMT).

Brødrene Dahl AS har inngått avtale om kjøp av selskapet Geosyntia AS. Det framgår av en pressemelding fra BD på nyåret.

Geosyntia AS ble fisjonert ut av Geonor AS i 2009. Selskapet er en landsdekkende leverandør av geosynteter og store rørkonstruksjoner i stål og plast. Selskapet er lokalisert med hovedkontor i Lørenskog og avdelingskontor i Stjørdal, og omsetter 50 millioner kroner pr år.

Annonse

– Geosyntia AS har lang erfaring og høy kompetanse innen sine fagområder. Køpet passer strategisk godt inn i satsingen til Brødrene Dahl om å være en komplett leverandør både over og under bakken innen Vann og Miljøteknikk (VMT), opplyser BD.

Inngår i BD VMT

Geosyntias medarbeidere samlokaliseres hos Brødrene Dahl, og blir en del av det sentrale VMT teamet. Daglig leder Terje Ottesen vil derfra lede nyopprettet enhet med navn BD GEOSYNTIA.

– Selv om Geosyntia nå blir en del av et større selskap er målet å betjene eksisterende kunder med samme høye servicegrad. Vi ser frem til å dra fordeler av Brødrene Dahl sitt velsmurte logistikkmaskineri, sier Terje Ottesen.

Torbjørn Lothe Vik i Brødrene Dahl VMT har fått Terje Ottesen og Geosyntia med på laget.

Han opplyser at Geosyntia AS har stort fokus på gode tekniske løsninger i prosjektene, og skal oppleves som en støttespiller for kunder, byggherre og konsulenter gjennom hele prosessen.

Torbjørn Lothe Vik leder Brødrene Dahls VMT satsing. Han gleder seg til å få Geosyntia med på laget.

– Nå kan vi konkurrere om forestående oppdrag med spisskompetanse, et bredt og godt sortiment og et av landets mest effektive og miljøvennlige logistikkoppsett, sier Vik.
Brødrene Dahl ble etablert i Norge i 1917, og har som målsetting å være Norges ledende tekniske handelsbedrift. Selskapet er eid av det franske industrikonsernet Saint-Gobain, og har 1500 ansatte fordelt på 56 servicesentre og ett hovedkontor i Norge.