Ny serie knusere og matere hos Maskin Mekano

Maskin Mekano har klare planer om å styrke seg som leverandør av knusere og matere. Lanserer ny konknuser og ny serie matere, i et modulært system som også er enkelt i transport.

– Det modulære konseptet kombinere det beste fra stasjonære anlegg med fleksibiliteten til et mobilt anlegg, sier Daniel Smedenman i Maskin Mekano.

I produksjonen ligner disse maskin enhetene med sine høye støtteben på stasjonære anlegg.

Annonse

Samtidig sies de å være enkle å flytte mellom ulike arbeidsplasser.

Elektrisk knuser og matere

Systemet består fra før av en VSI knuser, matestasjoner og sikteeneheter. Nå blir det utvidet med en en konknuser, en båndmater og en vibrasjonsmater. Maskinene er elektrisk drevne, lastes og losses uten løfteassistanse og har en transportbredde på under tre meter.

Den nye konknuseren CH440-PS konknuseren er et viktig tannhjul i Maskin Mekano’s modulære program. Maskinen har bånd inn og ut, forsikt og et returtransportbånd som gjør den kompatibel med en sikteenhet i lukket krets.

– Med denne lanseringen er vi seriøst tilbake som leverandør av solid bygde knuseanlegg, sier Smedenman.

Tar ut nullstoff

Maskin Mekano CH440PS

CH440-PS er utstyrt med Sandviks CH440 konknuser. Foran knuseren sitter en pre-screen med et on-board transportbånd, som tar nullstoff ut av prosessen eller kjører det til transportbåndet under knuseren.

Den knuste massen er lastet til en dokket sikt, og returen håndteres med et dreibart transportbånd på maskinen.

CH440-PS transporteres på brønn- eller maskinhenger. Den er lastet uten løftehjelp. Hengeren rygges inn mellom maskinens støtteben, maskinen senkes ned på hengeren og deretter samles beina til 3,0 meters bredde. Altså transport uten følgebil. Hydraulikkenheten har sin egen batteripakke og 24V system, som betyr at lasting og lossing kan utføres uten strøm fra strømnettet eller generatoren.

15 kubikkmeter

Maskin Mekano VML15

Det nye materprogrammet består av båndmateren BML 15 og vibrasjonsmateren VML 15. I produksjon byr de på gode 15 kubikkmeters volum, 4,5 meters lastebredde og lastehøyde 2,9 meter i nederste stilling.

Materen er som resten av programmet utstyrt med støtteben som trinnløst kan løfte maskinen opp én meter.

– Den kan uten lastehjelp transporteres på en krokbil, lavbygd trailer eller
jumbotrailer, sier Daniel Smedenman.

VML/BML 15 er utstyrt med gummihjul for tauing innenfor arbeidsplassen. Lastetransportøren kan justeres i høyden, og hele materen kan heises opp og ned. Det skal gjøre den kompatibel med nesten hvilken som helst knuser eller sikteverk på markedet.

Grovsteingitteret har justerbart gap og vippes hydraulisk via radio. For naturgrus finnes det også et spesialtilpasset, skråstilt og selvrensende grovsteingitter. Materen kan utstyres med vekt, og med metalldetektor med en plukkstasjon for sikker fjerning av skrap.