Markir utvider produktspekteret

Markir AS har fra 1. desember tatt over som forhandler for Tesab Engineering i Norge. Tesab er en svenskeid produsent av mobilt knuse- og sikteutstyr, og en av få gjenlevende privateide selskaper i bransjen.

All produksjon foregår i dag ved Tesabs nord-irske fabrikk, men knuserne bygges på “gammel” svensk lest. Det er med andre ord sterke knusere, tilpasset nordiske forhold og hard norsk stein. Produsenten legger mye ære i å levere det de selv kaller “hard rock”-maskiner. Dette skriver Markir i en pressemelding.

Grovknusere

– Det er først og fremst grovknuserne vi ser frem mot å få selge i Norge, da disse er svært grovbygde og holder ett lavt brukergrensesnitt, uten for mye elektronikk og styringer som har en lei tendens til å skape problem i denne bransjen, uttaler Markir.

Annonse

– De har gjennom flere år bevist at de takler norske forhold meget godt. Det finnes i dag en rekke 700i og 800i-maskiner (kjeftknuser), på henholdsvis 48 og 63 tonn, rundt i landet som har flere tusen timer på telleren. Mot slutten av Q3 til neste år, vil de to grovknuserne også bli tilgjengelig med “dual-drive”/hybrid drift.

Konknusere

Tesab tilbyr også to konknusere – en modell med dia ø1000mm og en med ø1150mm – sistnevnte kan sågar leveres med integrert forsikt.

Tesab TS 1550 i aksjon. (Foto: Markir).

Sikteverk m.m.

I tillegg til nevnte knusere, tilbys det full range av finsikt og grovsikteverk, samt opplagstransportører/stackere i en rekke forskjellige størrelser og utførelser. Stackerne produseres i eget selskap, og markedsføres under varemerket Trackstack.

– Tesab bidrar til å komplettere vårt produktspekter sammen med Rockster (slagknusere) og Barford (kompakt-maskiner), uttaler Markir.