Engcon fjerner slanger fra tilten

Redskapsfestet på Engcon tiltrotatorer bli enklere i bruk og åpner for flere redskaper. Slanger blir borte, ettermontering enklere og hydraulikkstrømmen i svivelen større.

Tiltrotatorprodusenten Engcon kunngjør at det nå kommer flere smarte funksjoner på tiltrotatorenes redskapsfeste. Det er fra før tilpasset for avtagbar gripekassett og feievals, men får nå større muligheter.

Engcon fjerner nesten alle slangene i festet under tiltrotatoren, og kommer i stedet med et enkelt modulsystem.

Annonse

– Den slangeløse konstruksjonen reduserer slitasjen og vedlikeholdsbehovet samt øker levetiden og fleksibiliteten. Det gjør det enklere både for kunden, forhandleren og servicepartneren, sier Engcon i en pressemelding.

Kun to slanger

Det nye redskapsfestet er modulært og har nå bare to slanger til låsesylinderen. Det blir enklere å montere Engcons automatiske hurtigkoblingssystem EC-Oil i det nedre festet, da hydraulikkblokken nå festes direkte i en fordelingsblokk helt uten slanger.

Det nye designet gjør det også enklere å installere og ettermontere hydrauliske ekstrauttak til Engcons avtagbare redskaper, slik som gripekassetten (GRD), feievalsen (SWD).

Eller også andre fremtidige redskaper fra Engcon, som ikke blir mer spesifikt angitt i pressemeldingen.

– Med det nye modulsystemet blir det enklere å vedlikeholde, supplere og bytte ut komponenter i festet. Man slipper å håndtere alle slangene som ellers er ganske krevende å skifte ut i et trangt redskapsfeste, sier utviklingssjef Fredrik Jonsson hos Engcon.

Høyere fløde

Den nye modulære og slangeløse konstruksjonen innebærer også en oppgradering av svivelen, som får større kanaler og dermed økt hydraulikkstrøm. Den gjør det også mulig å direktemate et av ekstrauttakene, uten å gå via ventiler som nå.

Dette til glede for de som trenger oljekapasitet til å drive kantklippere og andre redskaper med høye krav til oljestrøm, og ventelig en populær funksjon på mange hjulgravere.

– Fordi man kan få både det automatiske hurtigkoblingssystemet samt manuelle ekstrauttak i det samme festet, kan kundene nå velge å bruke de eksisterende hydrauliske redskapene med EC-Oil eller manuelle koblinger, sier Fredrik Jonsson.

Han legger til at denne nyheten skal gjøre det enklere å bygge ut systemet rundt tiltrotatoren etter hvert.

– Kunden kan begynne med en «enkel» løsning, og så bygge videre på denne etter hvert som det oppstår behov for nye redskaper i nye oppdrag. Det blir også lett for forhandleren å lagerføre et «basisprodukt» som enkelt bygges på etter kundens ønske, sier Fredrik Jonsson.

Engcons slangeløse redskapsfeste er tilgjengelig i alle markeder og er utviklet for EC209*, EC214, EC219, EC226 og EC233. Størrelsene EC206 og EC204 kommer snart, sies det.

*Gjelder 45-feste