Bygger seg større i fundamentering

Veidekke kjøper resten av Hallingdal Bergboring AS, og slår det sammen med Kynningsrud Fundamentering. Går på jakt etter større anleggsoppdrag i fundamentering.

– Vi ønsker å samle spesialistkompetanse, erfaring og kapasitet innen fundamentering i de to selskapene for å gi oss økt konkurransekraft til å konkurrere om de stadig større anleggsoppdragene.

Det sier Martin Gadd, direktør for Spesialenheter i Veidekke Infrastruktur.

Annonse

Slår sammen selskaper

Nå bygger Veidekke en større og sterkere fundamenteringsvirksomhet, med ambisjon om å bli en solid markedsleder og totalleverandør i bransjen.

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om kjøp av resterende 51 prosent i Hallingdal Bergboring fra Fjellberg Eiendom AS. Selskapet vil deretter fusjonere det sammen med Kynningsrud Fundamentering for å etablere et felles selskap.

Det nye selskapet eies 87,5 prosent av Veidekke Entreprenør og 12,5 prosent av familieselskapet Fjellberg Eiendom AS i et strategisk partnerskap.

Veidekke eier fra tidligere 100 prosent av Kynningsrud Fundamentering og 49 prosent av Hallingdal Bergboring. Oppkjøpet av de resterende 51 prosent av Hallingdal Bergboring muliggjør fusjonen. Navnet på det nye selskapet er ikke bestemt, men vil bli offentliggjort etter at oppkjøpet og fusjonen er gjennomført.

Martin Gadd, Veidekke.

– Transaksjonen og etableringen av det nye selskapet forventes ferdigstilt rundt årsskiftet. Det forutsetter tilfredsstillende resultat i en forenklet selskapsgjennomgang samt godkjennelse fra Konkurransetilsynet, sier Martin Gadd i en pressemelding.

Han skal lede det nye selskapet, som vil bli en sterk fundamenteringsvirksomhet og som viderefører brønnboringen i Hallingdal.

Dagens ledere Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering og Geir Veslegard i Hallingdal Bergboring, blir med i ledergruppen i det nye selskapet.